Show simple item record

dc.contributor.advisorJinghua Xie
dc.contributor.authorAstri Mari Hansen
dc.date.accessioned2022-06-30T15:51:24Z
dc.date.available2022-06-30T15:51:24Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:110030690:47467197
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3001828
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractDenne bacheloroppgaven handler om ulike problemer knyttet til utvidelse av turistsesongen i Vega kommune. Vega kommune har allerede i dag en veldig sterk sommersesong, og oppgaven baserer seg derfor på hva som må til for å kunne utvikle Vega kommune til å bli en helårs turist destinasjon. Jeg har kartlagt grunnlaget for turismen og fokusert på hva bedrifter og tilbydere i området selv mener må til for å kunne utvide sesongen til at det blir attraktivt på høst og vinter sesong også. Funnene i oppgaven baseres på både primær-og sekundærdata. Primærdataene er hentet inn gjennom kvalitative intervju med 6 aktuelle aktører i område. Jeg har vært i kontakt med både overnattingsbedrifter og aktivitetsbedrifter. Jeg har også hentet inn sekundærdata fra Innovasjon Norge og Visit Vega. I arbeidet med å kartlegge området har jeg basert på Innovasjon Norge sin Hvitebok for reisemålsutvikling og mye god informasjon fra diverse fagbøker som har blitt brukt gjennom studieløpet. Igjennom arbeidet med oppgaven har jeg fått et større innblikk hva næringen selv mener, og tenker må til for å kunne utvikle Vega til en helårlig destinasjon. Undersøkelsene som har blitt gjennomført i oppgaven viser at det er flere punkter som må jobbes med for å kunne få i gang et tilbud som trekker til seg turister hele året. Disse punktene som må arbeides og videreutvikles er samarbeid, produktutvikling, infrastruktur og markedsføring.
dc.description.abstractThis bachelor thesis is about various problems related to the extension of the tourist season in Vega municipality. Vega municipality already has a very strong summer season, and the task is therefore based on what is needed to be able to develop Vega municipality to become a year-round tourist destination. I have mapped the basis for tourism and focused on what companies and providers in the area themselves believe are needed to be able to extend the season to make it attractive in the autumn and winter season as well. The findings in the thesis are based on both primary and secondary data. The primary data were obtained through qualitative interviews with 6 relevant actors in the area. I have been in contact with both accommodation companies and activity companies. I have also collected secondary data from Innovation Norway and Visit Vega. In the work of mapping the area, I have based on Innovation Norway's White Paper for destination development and a lot of good information from various textbooks that have been used throughout the course of study. Through the work on the task, I have gained a greater insight into what the industry itself thinks, and thinks is necessary to be able to develop Vega into a year-round destination. The surveys that have been carried out in the thesis show that there are several points that must be worked on in order to start an offer that attracts tourists all year round. These points that need to be worked on and further developed are collaboration, product development, infrastructure and marketing.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHvordan utvikle vega til en helårsdestinasjon
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

FilesSizeFormatView

This item appears in the following Collection(s)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Show simple item record