Show simple item record

dc.contributor.advisorMathisen, Gro Ellen
dc.contributor.authorNgueaknam, Tanita
dc.contributor.authorTokerud, Ann Christin Kin Olsen
dc.contributor.authorRakvåg, Mona Kristin Rød
dc.date.accessioned2023-07-06T15:51:47Z
dc.date.available2023-07-06T15:51:47Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:147815805:149039014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3076673
dc.description.abstractI denne bacheloroppgaven tar vi for oss transformasjonsledelse i gjestfrihetsbransjen som hovedtema, hvor vi har forsøkt å forstå sammenhengen mellom denne lederstilen og innovative, kulturelle og emosjonelle faktorer og å finne ut hva dette kan ha å si for en organisasjonskultur. Med tanke på at ansatte som jobber innenfor gjestfrihet befinner seg i en bransje som er veldig menneske- og serviceorientert, påvirkes de på forskjellige måter i kontakt med gjester og besøkende, som kan ha innvirkning på serviceytelsen og gjesteopplevelsen. Vi ser derfor på hvilke endringer som kan være positive i forbedring av servicekvaliteten, da ved å se på praktiserende transformasjonsledelse og jobbtilfredshet. Vi valgte å trekke inn forskning fra ulike perspektiver/syn sentrert rundt transformasjonsledelse og organisasjonskultur for å få en bredere kunnskap innen fagfeltet. Metoden vi brukte for å oppnå en dypere forståelse av transformasjonsledelse og dens påvirkningskraft var litteraturstudier. Videre har det blitt analysert ni relevante artikler for å finne svar på problemstillingen. Hensikten med problemstillingen var å oppnå en grundigere forståelse av transformasjonsledelse og dens betydning. Transformasjonsledelse er en ledelsesstil som er kjent for å ha en betydelig påvirkning på organisasjoners kultur og ytelse, og derfor følte vi det var viktig å undersøke dette nærmere. Studien viser de ulike tiltakene som kan bidra til å forbedre arbeidsmiljøet og øke servicen som leveres til kundene. Artiklene gir et bredt og variert bilde av hvordan transformasjonsledelse har evnen til å øke innovasjon, jobbtilfredshet og service innen gjestfrihetsbransjen.
dc.description.abstractIn this bachelor's thesis, we focus on transformational leadership in the hospitality industry as our main topic, where we have attempted to understand the relationship between this leadership style and innovative, cultural, and emotional factors, and to find out what this may mean for organizational culture. Considering that employees who work in hospitality are in a very people- and service-oriented industry, they are influenced in different ways when interacting with guests and visitors, which can have an impact on service performance and guest experience. Therefore, we look at what changes can be positive in improving service quality, by examining the practice of transformational leadership and job satisfaction. We chose to draw on research from various perspectives/ schools of thought centered around transformational leadership and organizational culture to gain a broader knowledge in the field. The method we used to achieve a deeper understanding of transformational leadership and its impact was literature studies. Furthermore, nine relevant articles were analyzed to find answers to the research question. The purpose of the research question was to achieve a more thorough understanding of transformational leadership and its significance. Transformational leadership is a leadership style known to have a significant impact on organizational culture and performance, and therefore, we felt it was important to examine this more closely. The study shows the various measures that can contribute to improving the work environment and increasing the service delivered to customers. The articles provide a broad and varied picture of how transformational leadership has the ability to increase innovation, job satisfaction, and service in the hospitality industry.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHar transformasjonsledelsesstrategier evnen til å øke innovasjon og jobbtilfredshet blant ansatte i gjesfrihetsbransjen, og bidra til å forbedre servicekvaliteten?
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Show simple item record