Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorYlönen, Marja Katariina
dc.contributor.authorStrømfjord, Sondre
dc.date.accessioned2023-09-14T15:51:56Z
dc.date.available2023-09-14T15:51:56Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:136377686:96558052
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3089575
dc.description.abstractStavanger er en av landets største kommuner. Med store variasjoner i topografi, flateinnhold, tettbebyggelse og store land- og havarealer der bosetningsmønsteret er betydelig spredt, setter dette beredskapsarbeidet i kommunen på prøve. I denne oppgaven ønsker jeg å se hvordan Stavanger kommune fra et strategisk nivå arbeider med risiko i beredskapsarbeidet sitt. I denne studien vektlegges arbeidet som skjer i planleggingsfasen, før en uønsket hendelse har inntruffet. For å studere dette er det blitt undersøkt fire temaer som kan bidra til å belyse problemstillingen: beredskapsplan, beredskapsplanlegging, kommunal beredskapsplikt og risiko. Det kommer frem i oppgaven at Stavanger kommune har stort fokus på forebyggende beredskapsarbeid og jobber proaktivt for å være i forkant av uønskede hendelser. Gjennom intervjuer, dokumenter og ved hjelp av relevant litteratur, har jeg fått en bedre forståelse for hvordan kommunen arbeider med risiko i sitt beredskapsarbeid. Jeg kom frem til følgende: • Kommunens overordnede beredskapsplan er et hjelpemiddel og et operativt verktøy som viser hva man skal gjøre og hvordan når en uønsket hendelse inntreffer. Det fremkommer også at god kompetanse og erfaring er essensielt for å lage beredskapsplaner. • Enkel og tydelig kommunikasjon i beredskapsplanen er viktig for at man skal kunne forstå hva man skal gjøre, og hvordan i ulike krisesituasjoner. • Informantene ser på beredskapsplanlegging som en kontinuerlig prosess, og at dette er nødvendig ettersom risikobildet og samfunnet er i forandring og under utvikling. En kombinasjon av å bruke generisk og hendelsesspesifikke planer skal bidra til å dimensjonere hvilke utfordringer de uønskede hendelsene har for kommunen. • Kommunen er helt avhengig av samarbeid med relevante beredskapsaktører for å lykkes, ettersom uønskede hendelser ikke kjenner kommunegrenser. Samarbeid kan være en utfordring, men felles risikoforståelse er grunnleggende i planleggingsprosessen. • Kommunen identifiserer risiko ut ifra en helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse. Formålet med analysen er å etablere en felles forståelse av risikobildet og behovet for beredskap.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleNorsk tittel på oppgaven: En studie om beredskapsarbeid, planlegging og risiko i Stavanger kommune. Engelsk tittel på oppgaven: A study on preparedness work, planning and risk in Stavanger municipality.
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (TN-ISØP) [1412]
    Master- og bacheloroppgaver i Byutvikling og urban design / Offshore technology : risk management / Risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : industriell økonomi / Teknologi/Sivilingeniør : risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : samfunnssikkerhet

Vis enkel innførsel