Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMyhr, Anne Ingeborg
dc.contributor.authorHerheim, Christian
dc.contributor.authorOpsahl, Eivind
dc.contributor.authorHelland, Eivind
dc.contributor.authorDahle, Elise Sæle
dc.contributor.authorProvan, Fiona
dc.contributor.authorAhi, Julide Ceren
dc.contributor.authorKjelstrup, Line
dc.contributor.authorTveterås, Ragnar
dc.contributor.authorBechmann, Renée Katrin
dc.contributor.authorBlix, Torill Pauline Bakkelund
dc.contributor.authorLandazuri-Tveteraas, Ursula Alejandra
dc.date.accessioned2024-02-22T09:21:23Z
dc.date.available2024-02-22T09:21:23Z
dc.date.created2023-11-25T18:51:32Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationMyhr, A. I., Herheim, C., Opsahl, E., Helland, E., Dahle, E. S., Provan, F., ... & Landazuri-Tveteraas, U. A. (2023). Utredning av sirkulær økonomi i sjømatnæringen, faglig rapport nr. 7-2023, fra NORCE Klima og Miljø.en_US
dc.identifier.issn0808-5544
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3119208
dc.description.abstractUtredningen har fremskaffet et bredt kunnskapsgrunnlag for videre arbeid innen sirkulær økonomi i sjømatnæringen. Arbeidet har identifisert status, kunnskapsbehov, muligheter og utfordringer for at næringen skal nå forventningene om sirkulærøkonomi. Det er store muligheter for økt sirkularitet i norsk sjømatproduksjon, men det er også barrierer/hindringer i sjømatnæringen. En bedre utnyttelse av ressurser innen sjømatnæringen, inkludert redusert tap av sjømat og restråstoffer og økt resirkulering av plast og andre materialer, kan føre til flere arbeidsplasser innen næringen selv og tilhørende næringer som landbruk (industriell symbiose) samt nye verdikjeder. Arbeidet viser til at sirkulærøkonomi er mer enn resirkulering. Nøkkelen ligger i å gjenoppbygge ressursgrunnlaget, da kan man høste ressurser i evighetsperspektiv.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNORCEen_US
dc.titleUtredning av sirkulærøkonomien i sjømatnæringen, faglig rapport nr. 7-2023, fra NORCE Klima og Miljøen_US
dc.typeReporten_US
dc.description.versionpublishedVersionen_US
dc.rights.holderThe owners/authorsen_US
dc.subject.nsiVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900en_US
dc.source.journalNORCE - Norwegian Research Centre ASen_US
dc.identifier.doi10.13140/RG.2.2.10339.53282
dc.identifier.cristin2202218
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel