Håndtering av matavfall i restauranter i Barcelona Spania: analyse av forbedring tiltak
Bachelor thesis
Permanent lenke
https://hdl.handle.net/11250/3138927Utgivelsesdato
2024Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Studentoppgaver (SV-NHS) [614]
Sammendrag
Problem: Matsvinn er et presserende problem med betydelige implikasjoner for miljøet, økonomien og samfunnet. Denne artikkelen studerer matavfallshåndtering i Barcelonas anerkjente restaurantmiljø, med sikte på å avdekke de underliggende faktorene som bidrar til avfallsgenerering og utforske strategier for å redusere matsvin.
Forskningsspørsmål: Hvilke tiltak iverksetter restauranter for å oppnå lavere matsvinn?
Metode: Den primære metoden for denne bacheloroppgaven er kvalitativ
intervjuer som er gjennomført i Spania. Data er analysert med hensyn til fire teorier.
Resultater: mens fremgangen er tydelig, er det et klart behov for mer robuste, integrerte og
teknologidrevne tilnærminger til håndtering av matavfall i Barcelonas restauranter. Som dette
industrien går fremover, vil det være avgjørende for alle interessenter å engasjere seg i å skape
en mer bærekraftig og mindre sløsende fremtid. Problem: Food waste is a pressing issue with significant implications for the environment, economy, and Society. This paper studies food waste management within Barcelona's renowned restaurant scene, aiming to uncover the underlying factors contributing to waste generation and explore strategies for mitigation and reduction.
Research Question: Which interventions do restaurants implement to achieve lower food waste?
Method: The primary method employed for this bachelor's thesis is qualitative
interviews which have been conducted in Spain. Data have been analyzed with respect of four theories.
Results: while progress is evident, there is a clear need for more robust, integrated, and
technology-driven approaches to food waste management in Barcelona’s restaurants. As this
industry moves forward, it will be critical for all stakeholders to engage collaboratively in
creating a more sustainable and less wasteful future.