• Bakteriostatisk effekt av det nye bakteriosinet Garvisin KS 

      Akbas, Kursat Kan (Bachelor thesis, 2022)
      Den bakteriostatiske effekten av det nye bakteriosinet Garvisin KS (GarKS), som har blitt isolert fra Lactococcus garvieae, og synergien mellom denne og Nisin på noen utvalgte gram-positive bakterier fra slektene Bacillus, ...
    • Forekomst av Listeria monocytogenes i et matfiskanlegg i Hardangerfjorden 

      Henriksen, Karine Giske (Masteroppgave/UIS-TN-IKBM/2020;, Master thesis, 2020-06-15)
      I denne masteroppgaven er forekomsten av bakterien Listeria monocytogenes undersøkt i et oppdrettsanlegg for atlantisk laks (Salmo salar). Endringer i forekomsten ble observert for å undersøke tilstedeværelse og mulige ...
    • Listeria monocytogenes in Norwegian fish farms from September to January 

      Zaremba, Sandra (Masteroppgave/UIS-TN-IKBM/2018;, Master thesis, 2018-06)
      The Norwegian food industry is best known for salmon production and distribution to over 70 countries. Salmon processing factories are susceptible to the establishment of the pathogen bacterium Listeria monocytogenes, which ...