Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorWestling, Sara
dc.coverage.spatialNorge, Rogaland, Timenb_NO
dc.date.accessioned2016-12-16T08:15:25Z
dc.date.available2016-12-16T08:15:25Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2425308
dc.descriptionOppdragsgiver: Time kommunenb_NO
dc.description.abstractI forbindelse med arkeologiske utgravinger i forkant av reguleringsarbeid for næringspark på Håland gnr. 4, bnr. 3, Time kommune, ble det tatt ut makroprøver. 24 prøver fra ni stolpehull, tre groper, et ildsted og et kulturlag ble analysert. I alle anleggstypene ble det funnet enkelte korn, Cerealia, eller kornfragmenter, Cerealia fragm. Et korn ble datert til yngre steinalder. Trekull fra et ildsted ble datert til eldre bronsealder. I et stolpehull ble det funnet et korn som ligner på naken bygg, Hordeum vulgare cf. var. nudum. Det ble også funnet hasselnøttskall, Corylus avellana, og krekling, Empetrum nigrum. Bosetningssporene på Re-Svertingstad er vanskelige å tolke men funn av korn tyder på jordbruk. Mangelen på ugress antyder et tidlig jordbruk uten gjødslede åkrer. Hasselnøttskall viser at hasselnøtter har blitt spist og krekling kan også ha blitt brukt i husholdningen.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherStavanger: Universitetet i Stavanger, Arkeologisk museumnb_NO
dc.relation.ispartofseriesOppdragsrapport;2012/32
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectarkeologinb_NO
dc.subjectsteinaldernb_NO
dc.subjectkornnb_NO
dc.subjectbronsealdernb_NO
dc.subjectboplassernb_NO
dc.subjectTimenb_NO
dc.titleAnalyse av makrofossilt materiale fra Re-Svertingstad : Håland, gnr. 4, bnr. 3 Time kommune, Rogalandnb_NO
dc.typeResearch reportnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Humanities: 000::Archeology: 090::Nordic archeology: 091nb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal