Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMichaelsen, Ragnhild Margrete Finnesand
dc.contributor.authorJohansen, Regine Balto
dc.contributor.authorNielsen, Ellen Katrine
dc.date.accessioned2021-09-03T16:27:07Z
dc.date.available2021-09-03T16:27:07Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.uis:inspera:81156286:35345149
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2772997
dc.description.abstractSammendrag Innledning: Sykepleier på sykehjem står overfor flere utfordringer når det kommer til ernæring hos pasienter. På tross av at det finnes enkle løsninger på ernæringsproblematikk, ser vi at ernæring nedprioriteres til fordel for andre sykepleieroppgaver. Hensikt: Hensikten med oppgaven er å identifisere ernæringsrelaterte utfordringer sykepleier står overfor på sykehjem, samt presentere ulike løsningsforslag på disse. Metode: Oppgaven er litteraturbasert og baserer seg på én kvantitativ og tre kvalitative forskningsartikler. Forskningsartiklene ble analysert og satt i en integrativ litteraturoversikt etter Febe Fribergs (2017) modell. Resultatene fra analysen pekte på tre gjennomgående tema som til slutt ble sammenfattet til en ny helhet. Resultat: De tre hovedtemaene er; måltidsmiljø, sykepleiers kunnskap og kompetanse og sykehjemspasienters deltakelse. Flere av funnene tydet på at sykepleierne var usikre i ernæringsarbeidet, og at det var mangel på retningslinjer og rutiner i virksomheten. Funn viste også at pasientene i liten grad ble involvert i egen ernæring. Diskusjon: Vi tok for oss de tre hovedtemaene i diskusjonsdelen, og diskuterte med følgende undertema. I denne delen drøftet vi funnene fra forskningsartiklene opp mot relevant teori og egne erfaringer, meninger og refleksjoner. Konklusjon: Sykepleiere må få en tilrettelagt arena for å kunne tilegne seg mer kunnskap om ernæring på sykehjem. Ved økt kunnskap om temaet og utarbeiding av gode retningslinjer fra virksomhetens side, mener vi sykepleiere kan bidra til et bedre ernæringsarbeid på sykehjem. Sykepleier bør også åpne opp for å inkludere sykehjemspasienter i egen ernæringsomsorg. Nøkkelord: Ernæring, måltid, sykehjem, eldre, pasient, sykepleie, retningslinjer, kunnskap og kompetanse.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleErnæring på sykehjem
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (HV) [1305]
    Master- og bacheloroppgaver i sykepleie / spesialsykepleie / helsevitenskap

Vis enkel innførsel