Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorWallgren, Gry Ciekals.
dc.contributor.authorTveter, Kristine.
dc.contributor.authorVatne, Thea.
dc.date.accessioned2021-09-03T16:27:16Z
dc.date.available2021-09-03T16:27:16Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.uis:inspera:81156286:34121116
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2773007
dc.description.abstractSAMMENDRAG Bakgrunn I Norge er det tusenvis som hvert år blir rammet av hjerneslag (Folkehelseinstituttet, 2019) Studier viser at alt fra 18-81 % av slagpasienter opplever en form for dysfagi, enten forbigående eller langvarig (Mathisen, 2016). Dysfagi kan skape utfordringer knyttet til blant annet mat, og matsituasjoner. Vi ser på dette som en stor potensiell faktor for svekket livskvalitet. Hensikt Hensikten med oppgaven er å belyse hvilke problemer slagpasienter med dysfagi opplever og hvordan dette kan virke inn på opplevd livskvalitet, med hovedfokus på matsituasjoner. Videre ønsker vi å legge frem hvordan sykepleier kan ivareta og fremme livskvaliteten til slagpasientene med dysfagi. Metode Vi valgte en kvalitativ tilnærming i oppgaven da dette står i stil med vår hensikt. Med utgangspunkt i Fribergs analysemodell har vi sortert ut kategorier og underkategorier ut i fra resultatene som blir presentert i de ulike studiene. Resultatene fra studiene, egne refleksjoner og erfaringer samt relevant støttelitteratur danner grunnlaget for vår besvarelse. Resultater Resultatene viser at sykepleiere har en tydelig kunnskapsmangel i helhetlig ivaretakelse av slagpasienter med dysfagi. Dette, sammen med en endret fysisk helse og sosial distansering har en negativ innvirkning på pasienters opplevde livskvalitet.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleLivskvalitet hos slagpasienter med dysfagi
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (HV) [1304]
    Master- og bacheloroppgaver i sykepleie / spesialsykepleie / helsevitenskap

Vis enkel innførsel