Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorKleppa, Ragna
dc.contributor.authorVik, Trond Eivind
dc.date.accessioned2022-01-07T16:51:22Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.uis:inspera:93930933:34474861
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2836566
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractBakgrunn: Underernæring hos pasienter som er rammet av demens og bor på sykehjem er en utfordrende og stadig økende problematikk. Sykepleier har en sentral utøvende rolle i å observere, følge opp og tilrettelegge for pasientens ernæringsmessige behov. Dersom underernæring ikke blir oppdaget på et tidlig tidspunkt kan det få en rekke negative konsekvenser. Hensikt: Hensikten med oppgaven er å belyse forskjellige aspekter som påvirker pasientens ernæringsinntak og hva sykepleier kan gjøre for å forebygge underernæring. Metode: Jeg har valgt ut tre vitenskapelige forskningsartikler og foretatt en litteraturstudie. Annen fagteori og relevant sykepleieteori er benyttet og utgjør mitt grunnlag i besvarelsen av oppgaven. Resultat: Flere forskjellige aspekter spiller inn i arbeidet med ernæring til pasienter diagnosert med demens. Aspektene som kan bidra til å forebygge underernæring er sykepleiers inngående kjennskap til den enkelte pasient og gode fagkunnskaper om både ernæring og demens. Sykepleieren kan også aktivt benytte måltidssituasjonene for å observere og tilrettelegge for pasientens behov samt kartlegge pasientens utvikling. Sistnevnt vil god kommunikasjon og samhandling mellom de ulike aktørene involvert i ernæringsarbeidet kunne bidra til å forebygge underernæring.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHvordan kan sykepleier bidra til å forebygge underernæring hos pasienter med demensdiagnose som bor på sykehjem?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (HV) [1304]
    Master- og bacheloroppgaver i sykepleie / spesialsykepleie / helsevitenskap

Vis enkel innførsel