Show simple item record

dc.contributor.advisorSlotsvik, Tone Njølstad
dc.contributor.authorNordbø, Pia Christine
dc.date.accessioned2022-09-09T15:51:27Z
dc.date.available2022-09-09T15:51:27Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:106585346:68530211
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3016958
dc.description.abstract
dc.description.abstractDenne oppgaven har som formål å vise hvilken innvirkning risikoreguleringsregimet har på det tilhørende kontrollsystemets håndtering av risikoer ved dronebruk. Å se hvordan de ulike regimekomponentene spiller sammen og påvirker hvor effektivt kontrollsystemet er i risikoreduksjonen er viktig for å fortsette å utbedre regimet og i tur gjøre bruken av droner tryggere for alle involvert. For å forstå innvirkningen av risikoreguleringsregimet ble det operasjonalisert til forskningsspørsmål angående regimets kontekst og innhold, og kontrollsystemet. Å se hovedtrekkene i kontrollsystemet ble operasjonalisert gjennom et forskningsspørsmål om det lener seg mest mot etterlevelse eller håndheving. Risikoreguleringsregimet og kontrollsystemet blir sett gjennom det teoretiske rammeverket til Hood et al. (2001) og Baldwin et al. (2012). Å samle dataen som var nødvendig for å forsøke å besvare problemstillingen har det blitt gjennomført dybdeintervjuer med relevante fagpersoner innen feltet innen flere sektorer, samt dokumentanalyse. Som det meste annet innen samfunnssikkerhet er det alltid et mål å hjelpe til med å gjøre verden litte grann tryggere hvis vi kan. Det er ment at funnene fra denne oppgaven, deriblant svarene på forskningsspørsmålet angående forbedringspotensial, skal gjøre sin del for dette formålet. Hovedfunnet angående hovedproblemstillingen viser til hvordan kontrollsystemet fungerer bedre og kan lene seg mer mot etterlevelse når alle reguleringskomponentene som har innvirkning på den aktuelle risikoen gjennomgående i regimet blir tatt høyde for.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleSom drone fra klar himmel: Hvilken innvirkning har risikoreguleringsregimet på det tilhørende kontrollsystemets håndtering av risikoer ved dronebruk?
dc.typeMaster thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

  • Studentoppgaver (TN-ISØP) [1411]
    Master- og bacheloroppgaver i Byutvikling og urban design / Offshore technology : risk management / Risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : industriell økonomi / Teknologi/Sivilingeniør : risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : samfunnssikkerhet

Show simple item record