Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorSissel Haugdal Jore
dc.contributor.authorGjerde, Sara Hamre
dc.date.accessioned2022-10-14T15:51:21Z
dc.date.available2022-10-14T15:51:21Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:106585346:68599901
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3026212
dc.description.abstractLokale aktører har i dag et ansvar for tidlig identifisering og vurdering av en bekymring om radikalisering. Radikalisering er en tematikk med mangel på konsensus, og hva aktørene egentlig skal forebygge er usikkert. Aktørene har derfor fått en krevende oppgave, hvor det ikke eksisterer klare rammeverk og retningslinjer som viser til en klar løsning. Kompleksiteten, usikkerheten og sjeldenheten fører til at hver sak om radikalisering er unik og det kreves tilpasningsdyktige løsninger for å løse dem. Hensikten med denne studien er å se på hvordan forebyggende aktører identifiserer radikalisering og skiller det fra andre former for bekymringsfull atferd. Med dette som et utgangspunkt er oppgaven ute etter aktørene sin forståelse av radikalisering og radikaliseringsprosessen, og hvordan denne forståelsen påvirker identifiseringen. Teorien tar utgangspunkt i rammeverket radikalisering som et «wicked problem» (WP). Nøkkelfunnene til studien bekrefter deler av tidligere forskning, og viser til utfordringene ved tidlig identifisering av radikalisering. Det mangler en konsensus rundt forståelsen av radikalisering blant aktørene, men også i akademia. Hvilke tegn som blir vektlagt i en vurdering er basert på subjektivitet, noe som fører til at arbeidet er betinget til hver enkelt aktør. Ulikt mandat fører til ulik forståelse av radikalisering, og i en vurdering av en bekymring om radikalisering vektlegger aktørene ulike faktorer. Det viser seg også at skille mellom radikalisering og andre former for bekymringsfull atferd er krevende å poengtere. Det samme gjelder skille mellom radikal og radikalisert.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleTidlig identifisering av radikalisering: Hvordan forebyggende aktører forstår, identifiserer og vurderer en bekymring om radikalisering.
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (TN-ISØP) [1428]
    Master- og bacheloroppgaver i Byutvikling og urban design / Offshore technology : risk management / Risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : industriell økonomi / Teknologi/Sivilingeniør : risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : samfunnssikkerhet

Vis enkel innførsel