Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorNitter, Marianne
dc.contributor.authorSkregelid, Johanne Elde
dc.date.accessioned2023-09-14T15:51:58Z
dc.date.available2023-09-14T15:51:58Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:136377686:93392435
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3089577
dc.description.abstractKlimaendringer er allerede i gang og risikoene som vil medføres vil være alvorlige. Dersom det iverksettes tiltak nå, kan en unngå de største og mest alvorlige konsekvensene av et endret klima (Naturvernforbundet, u.å.). Dette gjør at samfunnet har nødt til å omstille seg, og kommunenes posisjon blir sentrale i dette arbeidet. Funnene viser at verdier, risikoer, risikoforståelse og prioriteringer er sentrale elementer som påvirker beslutningstakernes forståelse om tematikkens kritikalitet. For å undersøke problematikken nærmere, har prosjektet sett på Flekkefjord kommunes håndtering av økt nedbør og havnivåstigning. I den sammenheng er problemstillingen for prosjektet: «Er Flekkefjord kommune i stand til å håndtere økt nedbør og havnivåstigning, og er det slik at kommunen tar risikoene for klimaendringer på alvor?». For å svare på problemstillingen, har det blitt gjennomført en kvalitativ undersøkelse med en abduktiv forskningsstrategi. Det har blitt innhentet informasjon fra både politikere og ansatte i Flekkefjord kommune. Prosjektet har konkludert med at Flekkefjord kommune i stor grad har lite fokus på klimatilpasning og klimarisiko. Dette kan skyldes at risikopersepsjon har resultert i en relativ lav opplevelse av risikoer relatert til klimaendringer. Det kommer frem at mye av klimaarbeidet som gjennomføres i Flekkefjord kommune, kommer som et indirekte resultat av andre tiltak som blir iverksett i kommunen. Et eksempel på hvordan kommunens klimaarbeid foregår, har det blant annet blitt vedtatt at det skal installeres solcellepanel på enkelte kommunale bygg. Det kommer frem at hovedmotivasjonen var økonomisk, og at tiltaket som et biprodukt også påvirker klimaarbeidet i kommunen positivt. Informantene på sin side etterspør flere krav for hvordan arbeidet skal gjøres i kommunene.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.title«Er Flekkefjord kommune i stand til å håndtere økt nedbør og havnivåstigning, og er det slik at kommunen tar risikoene for klimaendringer på alvor?».
dc.typeMaster thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (TN-ISØP) [1411]
    Master- og bacheloroppgaver i Byutvikling og urban design / Offshore technology : risk management / Risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : industriell økonomi / Teknologi/Sivilingeniør : risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : samfunnssikkerhet

Vis enkel innførsel