• Economics of aquaculture: special issue introduction. 

      Asche, Frank; Tveterås, Ragnar (Journal article, 2002)
    • Forholdet mellom lønn og kunnskap i Norges fylker 

      Hjertvik, Anne Christine (Masteroppgave;UIS-SV-HH/2016, Master thesis, 2016-07)
      Det er ikke lenger oppsiktsvekkende å si at vi står overfor store omstillinger i norsk økonomi – nye retninger skal stakes ut. På Solamøtet i januar 2014 uttalte statsminister Erna Solberg: «Et av regjeringens viktigste ...
    • Havbruksforvaltning mot 2030 – faglig sluttrapport 

      Robertsen, Roy; Mikkelsen, Eirik Inge; Karlsen, Kine Mari; Solås, Ann-Magnhild; Hersoug, Bjørn; Tveterås, Ragnar; Misund, Bård; Dahl, Irene Vanja; Osmundsen, Tonje Cecilie; Sørgård, Bjørn (Nofima rapportserie;, Research report, 2020)
      Prosjektet var organisert med fire delprosjekter, på hhv. produksjon, arealforvaltning, samarbeid og scenarioer med tanke på utviklingen fram mot 2030. • I 2030 bør samfunnet ha etablert andre reguleringsmekanismer på ...
    • Industrial agglomeration and production costs in Norwegian salmon aquaculture 

      Tveterås, Ragnar (Journal article; Peer reviewed, 2002)
      During the last decade, empirical evidence of regional agglomeration economies has emerged for some industries. This paper argues that externalities from agglomeration are not only present in some manufacturing and ...
    • Innovation, Space, and Diversity 

      Solheim, Marte Cecilie Wilhelmsen (PhD thesis UiS;327, Doctoral thesis, 2017-01-20)
      Background This PhD thesis aims at combining different perspectives from the literature on organizational theory, innovation, and economic geography and addresses how firms1 communicate and connect within the contexts ...
    • iPROCESS innovation - Innovative and Flexible Food Processing Technology in Norway - 2020:00981 A 

      Krupa, Alexandre; Andersen, Petter Vejle; Wold, Jens Petter; Thakur, Maitri; Verboven, Pieter; Lind, Morten; Dreyer, Heidi Carin; Vatn, Jørn; Tveterås, Ragnar; Sandvold, Hilde Ness (SINTEF rapporter;2020:00981 A, Research report, 2020)
      To develop novel concepts and methods for flexible and sustainable food processing in Norway with the aim of coping with small volume series and high biological variation in existing raw materials, to enable increased raw ...
    • Postsmolt - En nøkkel til videre vekst? - Økonomiske optimeringsmodeller for nye produksjonsregimer i norsk lakseoppdrett 

      Berget, Åsmund (Masteroppgave/UIS-SV-HH/2016;, Master thesis, 2016-06)
      De siste årene har veksten i norsk lakseoppdrettsnæring stagnert. Ser man på Regjeringens ambisjoner om en doblet produksjon og inntjening fra dagens havbruksnæring til 2030, kombinert med næringens økende kostnader knyttet ...
    • Regional betydning av fiskeri- og havbruksnæringen - et forprosjekt 

      Olafsen, Trude; Sandberg, Merete Gisvold; Stokka, Arne; Volden, Gro Holst; Tveterås, Ragnar (SINTEF Fiskeri og havbruk rapporter;A106054, Research report, 2010-10)
      1.Utvikling av en prinsipiell modell for flerregional ringvirkningsanalyse med fokus på 3 regioner: - Nord-Norge (Finnmark, Troms, Nordland) - Midtnorge (Trøndelagsfylkene, Møre-og Romsdal) - Vestlandet (Sogn og Fjordane, ...
    • Selskapers lokalisering i Stavanger-regionen 

      Steinsholm, Simen; Navestad, Espen Andreas (Masteroppgave/UIS-SV-HH/2017;, Master thesis, 2017-06-15)
      Bransjestrukturen i Stavanger-regionen er sterkt preget av oljebransjen og utvinning står for en stor andel av verdiskapningen i regionen. Med den reduserte oljeprisen står derfor Stavanger-regionen ovenfor en utfordring. ...
    • Strategi for norsk blåskjellnæring 

      Winther, Ulf; Olafsen, Trude; Aarhus, Ingvild Johanne; Tveterås, Ragnar (Sintef Fiskeri og havbruk;SFH80-A106001, Research report, 2010-03)
      På bakgrunn av utfordringer og muligheter som er identifisert for blåskjellnæringen i Norge foreslås en strategi for årene 2010-2013 med rullering av strategien på slutten av perioden. Målsettingen som ligger til grunn for ...
    • The global competition for wild fish resources between livestock and aquaculture 

      Tveterås, Ragnar; Tveterås, Sigbjørn (Journal article; Peer reviewed, 2010-03)
      Aquaculture satisfies a growing global demand for fish but also consumes an increasing share of the world’s wild fish resources. This has led to a concern that increased aquaculture production poses a threat to the sustainability ...