Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorBrun, Eric Christian
dc.contributor.authorHolmeseth, Marte Stenbakk
dc.date.accessioned2020-10-12T13:33:07Z
dc.date.available2020-10-12T13:33:07Z
dc.date.issued2020-07-03
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2682296
dc.descriptionMaster's thesis in Industrial economicsen_US
dc.description.abstractNorge har fra tidlig 2000-tallet hatt en strategi om å styrke nasjonale og regionale næringsmiljøer. På bakgrunn av dette startet Innovasjon Norge, Siva og forskningsrådet klyngeprogrammet som skal styrke norske næringsklynger. Hensikten til studien er å undersøke hvordan kunnskapsdeling foregår mellom medlemsbedrifter i næringsklyngene NCE Seafood Innovation Cluster og NCE Aquatech Cluster. Studien skal også undersøke om kunnskapsdeling påvirker innovasjonsevnen til medlemsbedriftene i næringsklynger. For å gjøre denne undersøkelsen er det anvendt en kvalitativ casestudie av medlemsbedrifter fra NCE Seafood Innovation-klyngen og NCE Aquatech-klyngen. Studien er basert på empirisk data som er innhentet gjennom semistrukturerte intervjuer av intervjuobjekter fra medlemsbedrifter i de to respektive klyngene. Funnene viser at motivasjon bidrar til kunnskapsdeling mellom medlemsbedriftene i klyngene. Kunnskapsdeling og samarbeid oppstår som følge av deltakelse i arrangementer og møteplasser som er arrangert av klyngen. Delingen av kunnskap oppstår stort sett i formelle sammenhenger. Medlemsbedriftene driver også med kunnskapsdeling via digitale plattformer. Videre viser funnene at kunnskapsdeling og samarbeid mellom medlemsbedrifter har en positiv påvirkning på innovasjonsevnen til bedriftene. Kunnskapsdeling og samarbeid som foregår gjennom dialog og utveksling av tanker og ideer, stimulerer innovasjonsarbeidet til bedriftene i klyngene. Innovasjonene skjer i samspill med flere medlemsbedrifter, der de deler unik kunnskap.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherUniversity of Stavanger, Norwayen_US
dc.relation.ispartofseriesMasteroppgave/UIS-TN-ISØP/2020;
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectindustriell økonomien_US
dc.subjectinnovasjonen_US
dc.subjectkunnskapsdelingen_US
dc.subjectsamarbeiden_US
dc.subjectnæringsklyngeren_US
dc.subjectsjømaten_US
dc.titleKunnskapsdeling og innovasjon i to norske næringsklynger innen sjømaten_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200::Økonomi: 210en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (TN-ISØP) [1411]
    Master- og bacheloroppgaver i Byutvikling og urban design / Offshore technology : risk management / Risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : industriell økonomi / Teknologi/Sivilingeniør : risikostyring / Teknologi/Sivilingeniør : samfunnssikkerhet

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal