dc.contributor.advisor | Skretting, Karl | |
dc.contributor.advisor | Launay, Jean-Marc | |
dc.contributor.author | Øvrebø, Kjetil | |
dc.date.accessioned | 2018-09-27T12:37:46Z | |
dc.date.available | 2018-09-27T12:37:46Z | |
dc.date.issued | 2018-06 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2565031 | |
dc.description | Master's thesis in Automation and Signal processing | nb_NO |
dc.description.abstract | Industrielle roboter har i lang tid blitt plassert i et fysisk avgrenset og inngjerdet område for arbeidernes sikkerhet. Med nyvinninger innen sikkerhetssystemer og oppdaterte regelverk er dette i ferd med å endres. Kollaborative industrielle roboter gjør det mulig å kombinere de repetitive egenskapene til en robot med en arbeiders evne til å oppdage feil og utføre individuell tilpasning.
Målet for denne avhandlingen er å utvikle en kollaborativ robotisert løsning som trer pølser på røykespyd, hekter dem av en opphengsmaskin og plasserer dem i tilhørende røykevogn. For å nå dette målet er det laget forslag til planløsning, robotverktøy og nødvendig tilleggsutstyr. Kode for bevegelser av roboten er utviklet, med nødvendige begrensninger i fart og akselerasjon. Ulike metoder for å tilfredsstille krav til sikkerhet er undersøkt og beregnet. To forslag til løsning er visualisert, simulert og testet i robotprodusentens dataprogram, med alle bevegelser og nødvendige sikkerhetstiltak.
Resultatene fra simuleringen er lovende, det skal være mulig å implementere en kollaborativ robotisert løsning med gjennomsnittlig syklustid 14,43 s, hvilket er innenfor kravet på 15,46 s gitt av oppdragsgiveren. En alternativ konvensjonell løsning er utarbeidet for sammenlikning, denne oppnår resultater tilsvarende et kommersielt robotisert produkt med 1/6 av dens arealbruk. Et grovt prisoverslag viser at forslagene til løsning har inntjeningstid på hhv. 20 og 17 måneder. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | University of Stavanger, Norway | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Masteroppgave/UIS-TN-IDE/2018; | |
dc.rights | Navngivelse 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no | * |
dc.subject | informasjonsteknologi | nb_NO |
dc.subject | kybernetikk | nb_NO |
dc.subject | signalbehandling | nb_NO |
dc.subject | kollaborativ | nb_NO |
dc.subject | automatisering | nb_NO |
dc.subject | røykespyd | nb_NO |
dc.subject | RobotNorge | nb_NO |
dc.subject | roboter | nb_NO |
dc.subject | robot | nb_NO |
dc.title | Robotløsning for håndtering av pølser på røykespyd | nb_NO |
dc.type | Master thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Teknologi: 500::Informasjons- og kommunikasjonsteknologi: 550 | nb_NO |