dc.contributor.advisor | Kipperberg, Gorm | |
dc.contributor.author | Brynhildsen, Renate | |
dc.date.accessioned | 2019-10-02T10:42:18Z | |
dc.date.available | 2019-10-02T10:42:18Z | |
dc.date.issued | 2019-05-28 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2619827 | |
dc.description | Executive Master’s thesis in Business Administration | nb_NO |
dc.description.abstract | Denne masteroppgaven undersøker markedspotensialet for norskprodusert organisk gjødsel i det norske forbrukermarkedet. Ved å stille spørsmålet: Hvilke forutsetninger har norskprodusert organisk gjødsel i konkurransen med importert gjødsel?, tar oppgaven sikte på å få kunnskap om hvilke faktorer som påvirker forhandleres valg av leverandør. Disse valgene legger grunnlaget for hva som blir tilbudt i forbrukermarkedet.
Grunnlagsmaterialet for oppgaven er hentet inn via kvalitative intervju, og ved bruk av sekundærdata. Det er lagt til grunn forskning på utnyttelsen av husdyrgjødsel som ressurs. Og det er sett til reguleringer for produksjon og bruk av husdyrgjødsel og organisk gjødsel. Den teoretiske posisjoneringen er innen økonomi og strategi. Analysen ser på forhandleres valg av leverandør, og tas inn i Porters fem krefters rammeverk.
Resultatet av undersøkelsene tilsier at organisk gjødsel har viktige kvaliteter for jordsmonn og vekst og er en ressurs som bør utnyttes. Norskprodusert organisk gjødsel har sterkt konkurranse fra importert organisk gjødsel, og den faktoren som ser ut til å påvirke konkurransen mest er pris. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | University of Stavanger, Norway | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Masteroppgave/UIS-HH/2019; | |
dc.rights | Navngivelse 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no | * |
dc.subject | økonomi | nb_NO |
dc.subject | administrasjon | nb_NO |
dc.subject | strategi og ledelse | nb_NO |
dc.title | Markedspotensialet for norsk organisk gjødsel | nb_NO |
dc.type | Master thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Social science: 200::Economics: 210::Business: 213 | nb_NO |