Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMikkelsen, Aslaug
dc.contributor.authorHåvarstein, Kathrine
dc.contributor.authorLavlod, Kalberg Hanne
dc.date.accessioned2021-09-03T16:30:28Z
dc.date.available2021-09-03T16:30:28Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.uis:inspera:80527366:35686723
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2773228
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractCovid-19 har vært utfordrende for mange bransjer og virksomheter, og har rammet restaurantbransjen svært hardt. Eksterne forhold påvirker virksomhetens drift, og en virksomhet som ønsker å overleve må imøtekomme disse forholdene ved å ta strategiske valg (Fjeldstad & Lunnan, 2018). Dette har resultert til følgende problemstilling: «Hva er suksessfaktorene for drift av restauranter med internasjonalt kjøkken i en middels stor norsk by, og hvordan har covid-19 påvirket driften?». For å besvare problemstillingen utformet vi tre tilhørende forskningsspørsmål: F1: Hvilke ytre faktorer påvirker driften av casebedriftene? F2: Hvordan har covid-19 påvirket driften, og hva mener informantene om restaurantenes framtidsutsikter? F3: Hvilke interne ressurser mener restaurantinformantene styrker deres posisjon i markedet? Det ble gjennomført et casestudie av restaurantene Lille Bangkok, Yod Siam Thai Cuisine, Royal Thai, Beijing Cuisine, China Steakhouse, Sandnes Sushi, Sakura Sushi og Chopan Tandoori. Teorien for denne oppgaven baseres på PESTEL-modellen og ressursbasert teori. Datamaterialet er basert på halvstrukturerte intervju av representanter fra casebedriftene og sekundærdata. Resultatene viser en rekke ytre faktorer som påvirker driften til casebedriftene, og en rekke funn om interne ressurser som vurderes til å styrke casebedriftenes posisjon i markedet. Samlet sett er det ut fra denne studien vanskelig å bekrefte eller avkrefte suksessfaktorer for drift av internasjonale restauranter i en middels stor norsk by.
dc.description.abstractThe Covid-19 pandemic has been challenging for many companies and industries, and has affected the restaurant industry the most. External factors affect the companies operations, and a company that wants to survive must meet these conditions by making strategic choices (Fjeldstad & Lunnan, 2018). This has resulted in the following problem: «What are the success factors for operating restaurants with an international kitchen in a medium-sized Norwegian city, and how has Covid-19 affected their operation?» To answer the problem, we designed three related research questions: Q1: What external factors affect the operation of the restaurants? Q2: How has Covid-19 affected operations, and what do the informants think about the future? Q3: What internal resources do the informants think strengthen their position in the market? We have conducted a case study of the following restaurants: Little Bangkok, Yod Siam Thai Cuisine, Royal Thai, Beijing Cuisine, China Steakhouse, Sandnes Sushi, Sakura Sushi and Chopan Tandoori. The theoretical framework is based on the PESTEL-model and the theory of resources and capabilities. The data material is based on semi-structured interviews of representatives from the restaurants, and secondary data. The results show a number of external factors that affect the operations of the restaurants, and a number of findings on internal resources that are considered to strengthen the case companie's market position. However, based on this study, it is difficult to confirm or deny success factors for the operation of international restaurants in a medium-sized Norwegian city.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHva er suksessfaktorene for drift av restaranter med et internasjonalt kjøkken i en middels stor norsk by, og hvordan har covid-19 påvirket driften?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel