Norwegian School of Hotel Management (SV-NHS): Recent submissions
Now showing items 61-80 of 763
-
Verdien av lokalproduserte råvarer & drikke i hotell -og restaurantnæringen; kundetilfredshet, bærekraft & samfunnsansvar.
(Bachelor thesis, 2023)Bacheloroppgaven kommer som et resultat etter tre år på Norsk Hotellhøgskole, Universitetet i Stavanger. Kandidaten har valgt å ta for seg et tema som setter søkelys på bruken av lokalproduserte råvarer i restaurant- og ... -
Etablering og utvikling av effektive team i hotellbransjen.
(Bachelor thesis, 2023)Tittel Etablering og utvikling av effektive team i hotellbransjen. Hensikt Hensikten med teksten er å undersøke den beste metoden og strategien for å etablere og videreutvikle et effektivt team i hotellbransjen. Problemstilling ... -
Digitale menyer og nettbasert bestilling hos restauranter og i utelivet
(Bachelor thesis, 2023)I denne oppgaven har det blitt utforsket på hvorvidt muligheten for onlinebestilling av mat og drikke kan påvirke kunders kjøpsmønster på restauranter og i utelivet. Etter COVID-19 pandemien ble det mer utbredt med bruk ... -
Hvordan kan vi forbedre det psykososiale arbeidsmiljøet?
(Bachelor thesis, 2023)Oppgaven er en kvalitativ forskningsoppgave i studieprogrammet Reiselivsledelse ved Universitet i Stavanger. Tema for oppgaven er psykososialt arbeidsmiljø. Forskningsarenaen er en anonym barnehage på Sørlandet. Det er ... -
Ledelse i hotellbransjen: En undersøkelse av lederstilens innvirkning på ansattes arbeidsprestasjon og resultater, og strategier for å øke engasjement og motivasjon
(Bachelor thesis, 2023)Oppgaven utforsker sammenhengen mellom leders lederstil og de ansattes arbeidsprestasjon og resultat i hotellbransjen. Den undersøker også hvilke ledelsesstrategier som kan benyttes for å øke de ansattes engasjement og ... -
En kartlegging av helseturisme. Hvilke faktorer spiller inn når en med estetikk som motivasjon, velger å frivillig reise utenlands for en ikke medisinsk nødvendig operasjon?
(Bachelor thesis, 2023)Helseturisme slik vi kjenner det i dag er blitt et fenomen og en industri som utvikler seg i en helt annen retning enn det har gjort tidligere. Både yngre og eldre reiser utenlands for å endre sitt eget utseende, men det ... -
--Ingen tittel--
(Bachelor thesis, 2023) -
Hvordan nyutdannedes kompetanse kan bidra til å skape bedre arbeidsmiljø på en arbeidsplass?
(Bachelor thesis, 2023)Denne bacheloroppgaven undersøker hvordan sisteårsstudenter ved Norsk Hotellhøgskole bruker og vil bruke sin opparbeidede kompetanse fra studiene ut i arbeidslivet, hvor vi tar for oss temaet arbeidsmiljø og knytter disse ... -
Hvordan kan bedrifter i hotellbransjen rekruttere og beholde medarbeidere fra generasjon Z?
(Bachelor thesis, 2023)Hensikten med oppgaven er å tilegne seg kunnskap på temaet, for å kunne løse oppgavens problemstilling, «Hvordan kan bedrifter i hotellbransjen rekruttere og beholde medarbeidere fra generasjon Z?». Ved å svare på oppgaven ... -
Hvordan kan arbeidsmiljøet forbedres på en arbeidsplass med mangfold
(Bachelor thesis, 2023)Arbeidsplasser blir stadig mer mangfoldig, med mennesker fra ulike kulturer og bakgrunner som danner et unikt og dynamisk arbeidsmiljø, som gjør det viktig at ledelsen hensyntar kulturforskjell og mangfold i et arbeidsmiljø ... -
Hvilke konsekvenser har Airbnb på nærområder som lokalbefolkning, bedrifter og spesielt hotellbransjen?
(Bachelor thesis, 2023) -
Effekten av QR-koder innenfor restaurantbransjen - Hvordan har QR-kode bestillingssystemer påvirket gjestenes kundeopplevelse og trendene i bransjen?
(Bachelor thesis, 2023)Innføringen av QR-kode bestillingssystemer har gjort det mulig for restauranter å servere med minimal fysisk kontakt under Covid-19 pandemien, og har vært et viktig verktøy når det gjelder å hindre smitte. Denne studien ... -
How does Job Autonomy Influence Workplace Motivation?
(Bachelor thesis, 2023)To understand job autonomy’s effect on various aspects of motivation, how this motivational effect translates to change in employee behavior and attitudes, and how employers can utilize this information.Motivation is ... -
Lokalsamfunnets oppfatninger mot utviklingen av cruiseturismen i Norge.
(Bachelor thesis, 2023)Oppgaven omhandler lokalsamfunnets oppfatninger med fokus på de sosiokulturelleforholdene. Det ble gjennomført en spørreundersøkelse som forsker på innbygernes oppfatninger retter mot cruise i Norge. -
Strateg vs. psykolog: hva er essensen i teoriene og hvordan kan casene løses ved hjelp av disse?
(Bachelor thesis, 2023)Avhandlingens problemområde baserer seg på Mintzberg og Simons teorier om organisasjonen og beslutninger. Problemstillingen ligger i hva essensen er i disse og hvordan case kan bli løst i henhold til teoriene. Avhandlingen ... -
Konsumentbedrifters villighet til å bruke influencere som markedsføringsverktøy
(Bachelor thesis, 2023)Denne oppgaven har som formål å se nærmere på konsumentbedrifters villighet når det kommer til å inngå samarbeid med influencere når det kommer til markedsføring. Problemstillingen i oppgaven er som følger: Hva påvirker ... -
Nyutdannede innen hotelledelse: Hvilke ferdigheter anser bransjen som viktigst hos ledere?
(Bachelor thesis, 2023)Enhver personlighet er sammensatt av ulike faktorer og variasjoner av disse. Det som utgjør vår personlighet vil sammen med tillærte ferdigheter og kunnskaper gi en pekepinn – eller muligens bestemme - hvordan hver av oss ... -
Hva synes nyutdannede studenter fra norsk hotellhøgskole gjør en arbeidsplass attraktiv, og hvilke forventninger og behov har de til arbeidslivet
(Bachelor thesis, 2023)Hensikt med oppgaven Hensikt med oppgaven er å få en bedre forståelse av unge arbeidstakere fra generasjon Z, og se hvilke behov og forventinger de har til arbeidslivet, og hva som er attraktivt. Dette kan være med på å ... -
Vil Hawaii miste naturlivet som et resultat av overturisme?
(Bachelor thesis, 2023)“Vil Hawaii miste naturlivet som et resultat av overturisme?” Denne oppgaven handler om overturisme på Hawaii, og hvordan det har ført til skade av naturlivet deres. Oppgaven prøver å finne svar på om naturen deres har en ...