Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorKristiansen Olsen, Mona Anita
dc.contributor.authorThu, Lena
dc.date.accessioned2021-09-03T16:31:04Z
dc.date.available2021-09-03T16:31:04Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.uis:inspera:80420649:34684162
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2773270
dc.description.abstractI denne oppgaven tar jeg for meg temaet «matinspirert reise og markedsføring via Instagram». Jeg har i denne oppgaven undersøk hva mat inspirert reise er og hvordan Instagram er som markedsføringsplattform, både generelt og for serveringssteder. Er Instagram en plattform som er effektiv for serveringssteder å bruke for å tiltrekke seg et større publikum både lokalt og internasjonalt? Oppsøker turister serveringssteder før de skal ut å spise eller påvirker det deres valg av reisedestinasjon? Metoden jeg har valgt å bruke for å undersøke disse spørsmålene er kvantitativ metode med en spørreundersøkelse. Jeg ville først ta for meg dette temaet fra bedriftenes perspektiv og bruke kvalitativ metode med et semi-strukturert intervju, og se om de mente at plattformen var effektiv. Etter problemer med personvern ble oppgaven snudd litt på hodet og denne delen måtte annulleres . Videre fikk oppgaven et nytt perspektiv og tok derfor for ser turisters synspunkt gjennom en spørreundersøkelse. Resultatene mine fra denne spørreundersøkelsen var veldig interessante. Det var relativt like besvarelser i alle aldersgruppene og kjønn, men det var noen få kontraster likevel. Jeg tror et av de mest interessante funnene i denne oppgaven var å se deres egen holdning til konseptet mat inspirert reise og markedsføring via Instagram. Flertallet av kandidatene fortalte selv at de ikke ble svært påvirket av konseptet selv, men at de likevel mente at konseptet hadde en påvirkning på turismen og kundebasisen til bedrifter. Dette gjorde for meg temaet med videre forskning for dette konseptet mye mer interessant om man da en gang skulle samle inn informasjonen bare basert på bedriftenes perspektiv. Ville bedriftene hatt samme holdning som turistene til temaet?
dc.description.abstractIn this thesis, I consider the theme «food-inspired travel and marketing via Instagram». In this thesis I have investigated what food inspired travel is and how Instagram is as a marketing platform, both in general and for restaurants. Is Instagram a platform that is effective for restaurants to use to attract a larger audience both locally and internationally? Do tourists visit restaurants before going out to eat or does it affect their choice of travel destination? The method I have chosen to use to investigate these questions is a quantitative method with a survey. I would first consider this topic from the companies' perspective and use a qualitative method with a semi-structured interview, and see if they thought the platform was effective. After problems with privacy, the task was turned upside down a bit and this part had to be canceled. Furthermore, the task gained a new perspective and therefore took into account the views of tourists through a survey. My results from this survey were very interesting. There were relatively similar answers in all age groups and genders, but there were a few contrasts nonetheless. I think one of the most interesting findings in this thesis was to see their own attitude to the concept of food inspired travel and marketing via Instagram. The majority of the candidates themselves said that they were not very influenced by the concept itself, but that they still believed that the concept had an impact on tourism and the customer base of companies. For me, this made the topic of further research for this concept much more interesting if one were to collect the information only based on the companies' perspective. Would companies have the same attitude as tourists to the topic?
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleMat-inspirert reise og markedsføring gjennom Instagram (Har temaene en sammenheng?)
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel