Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorØgård, Torvald
dc.contributor.authorByberg, Lena
dc.date.accessioned2021-09-03T16:31:56Z
dc.date.available2021-09-03T16:31:56Z
dc.date.issued2021
dc.identifierno.uis:inspera:80420649:34529236
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2773343
dc.description.abstractServeringsbransjen er en stor del av den globale økonomien, men kanskje i større grad har serveringsbransjen stor effekt på vårt sosiale liv. Bransjen er kjent for lite profitt og høye kostnader, det er nemlig helt andre grunner for at noen velger å starte eller jobbe for ett serveringssted og det er menneksket og dens lidenskap for faget. Serveringsbransjen har operert med manuelle løsninger i hundrevis av år, dagens teknologi er i ferd med å endre dette. Fremtidens restauranter blir påvirket av ny teknologi om vi liker det eller ei. Det finnes utallige potensielle problemstillinger når det gjelder digitaliseringens påvirkning. Serveringsbransjen har tidligere vert tilbaketrukne når det gjelder å ta i bruk ny digital teknologi som påvirker og endrer rutiner og arbeidsoppgaver, men året 2020 tok dette en rask vending. I likehet med resten av verden ble også Norge rammet av pandemien Covid-19. Pandemien har gått sterkt utover serveringbransjen da det er viktig å unngå smitte. I en bransje der alt handler om å være sosial og ha mennesklig kontakt har pandemien ført til at serveringsbransjen har vert nødt for å finne løsninger som kan hjelpe de gjennom krisen. Det er teknologi som viste seg å være løsningen. Denne oppgaven går i dybden for å utforske problemstillingen « Hvordan påvirker digitalsiering serveringsbransjen?» . Resultatet i studien viser at digitalisering påvirker serveringbransjen med digitale verktøy og teknologi som bli anvendt i den daglige driften. Digitalisering har påvirket både positivt og negativt. Vi kan se at effektivitet og produktivitet gir økt omsetning mens kompetansenivå på servitører og bartendere står i fare.
dc.description.abstractThe restaurant and bar industry is a big part of our global economy, but it has even bigger impact on our social life. The industry is known for low profit and high costs, so there is obviously other reasons why people choose to work in this industry and that’s the human interactions and their passion for the industry. The restaurant and bar industry has been operating with manual solutions for hundreds of years, to days new technology is about to change that. The future restaurants and bars will be affected by new technology even if we like it or not. We have countless issues when it comes to the impact of digitalization. The industry has held back when it comes to adopt new technology that affects changing the routines and work tasks, but in 2020 this took a drastic turn. Similar to the rest of the world, Norway also got hit by the global pandemic Covid-19. The pandemic has affected the restaurants and bars. We have to reduce human contact to avoid infections. In an Industry where almost everything is about human contact and socialization the pandemic has forced the industry to think new and find new solutions that can help them through the crisis. Technology seems to be the answer. In this study we will dig deeper in to the chosen issue “ How does digitalization affect the restaurant and bar indusrty?” . The results in the study shows that digitalization in the restaurant and bar indusrty is affected by digital tools and technology wich is used in the daily operations. Digitalization has positive and negative impact on the industry. We can see that technology increases the effenciency and the productivity and give the company increased income, but competence of the waitors and bartenders are in danger.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHvordan påvirker digitalisering serveringsbransjen?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel