Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorLukasz Andrzej Derdowski
dc.contributor.authorØstgaard, William. Østbøll.
dc.date.accessioned2022-07-16T15:52:08Z
dc.date.available2022-07-16T15:52:08Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:110030690:47986908
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3006082
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractDenne artikkelen handler om veksten av CSR i offentligheten, hvordan konseptet blir implementert og hvordan teoriene rundt det kan brukes i ulike firmaer og miljøer. Oppgaven vil utforske hvordan obligatorisk CSR-rapportering kan være fordelaktig for å redusere greenwashing i serveringsbransjen. Ved først å se på hvor mye forbrukere og generelle interessenter verdsetter nivået av miljøvennlighet som gjestfrihetsbedrifter har. Den andre fasen vil være å vurdere obligatorisk mot frivillig CSR-rapportering, hvilke fordeler og ulemper det er med de to, samtidig som det undersøkes om potensialet for en kombinasjon ville være mer fordelaktig. Kulminerer med kryssforhør av begge deler for å se om det er en begunstiget løsning som er nødvendig for å redusere greenwashing i serveringsbransjen. Valgmetoden er en litteraturoppgave. Gjennomgå åtte analyserte og utvalgte artikler som passet til kriteriene og kravet til oppgaven. Går gjennom artikler som bruker empiriske bevis for å diskutere greenwashing i generell forstand, greenwashing i gjestfrihetsbransjen og de forskjellige metodene for å øke rapporteringen av CSR. Gjennom artikkelen var noen sentrale resultater at interessenter og forbrukere verdsatte bedrifter, spesielt hotell, engasjement for å være grønne. Dette økte lojaliteten og sannsynligheten for gjentatt besøk fra forbrukere. Både frivillig og obligatorisk CSR-rapportering har distinkte kvaliteter. Frivillig ga høyere kvalitet på rapporter, men åpnet mer for at greenwashing kunne finne sted. Den obligatoriske retningen ga et større kvantum i rapporter, noe som gir bedre oversikt, men reguleringen mangler nødvendig data og forskning. Kombinasjonen av begge, med høyere regelverk, men fortsatt bruk av tredjepartsenheter for informasjon og forskning, vil være den mest fordelaktige for gjestfrihetsbransjen.
dc.description.abstractThis paper is about the growth of CSR in the public eye, how the concept is being implemented and how the theories around it can be used in different firms and settings. The paper will explore how mandatory CSR reporting might be beneficial for reducing greenwashing in the hospitality industry. By first looking at how much the consumers and general stakeholders value the level of environmentally friendliness that hospitality firms have. The second phase will be reviewing mandatory against voluntary CSR reporting, which advantages and disadvantages there are to the two while also researching if the potential for a combination would be more advantageous. Culminating in the cross-examination of both parts to see if there is a beneficiary solution that is necessary for reducing greenwashing in the hospitality industry. The method of choice is a literature review. Going through eight analysed and chosen papers that suited the criteria and requirement for the thesis. Going over papers that use empirical evidence for discussing greenwashing in a general sense, greenwashing in the hospitality industry and the different methods for increasing the reportage of CSR. Throughout the paper some central results were that stakeholders and consumers valued firms, hotels specifically, dedication to being green. This increased loyalty and the probability for repeat visit from consumers. Both voluntary and mandatory CSR reporting have distinct qualities to them. Voluntary gave a higher quality of reports but opened up more for greenwashing to take place. The mandatory direction gave a bigger quantity in reports, which gives a better overview, but regulation lacks the necessary data and research. The combination of both, with upping regulations but still using third party entities for information and research would be the most beneficial for the hospitality industry.
dc.languageeng
dc.publisheruis
dc.titleEr Påbudt CSR Nødvendig for å Bekjempe Greenwashing i Serverings og Turistbransjen?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel