Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorK. Olsen, Mona Anita
dc.contributor.authorRaugstad Garathun-Hansen, Glenn Martin
dc.date.accessioned2022-07-19T15:53:11Z
dc.date.available2022-07-19T15:53:11Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:110030690:47827366
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3006775
dc.description.abstractI dagens samfunn er det allmenn kunnskap at vi har store klimautfordringer og det jobbes stadig for å finne bedre alternativer å ta i bruk for å jobbe mot en bedre fremtid. Med så mye som 931 millioner tonn matavfall på global basis i 2019, er det tydelig at matsvinn har en direkte effekt på miljøutfordringene. Matsvinn har en negativ innvirkning på miljøet delvis grunnet de store vannmengdene som brukes under produksjon, i tillegg til at avfallet tar opp store landarealer og skaper giftige metangasser. For hotellbransjen betyr større matsvinn også unødvendige kostnader. Bærekraft har fått en ny betydning de siste årene og er et sentralt tema i forbindelse med klimautfordringene og utvikling i hotellbransjen. Bærekraft kan være en nøkkelfaktor for å øke konkurranseevnen og konkurransefortrinn i turisme- og hotellnæringen. Med andre ord spiller mathåndtering på hoteller en avgjørende rolle for å redusere miljøutslipp og minimere kostnader. Tidligere studier har også vist at fokus på bærekraftpraksis i hotelldrift øker kundetilfredsheten. Ettersom den største andelen matsvinn skjer i siste del av matforsyningskjeden- det vil si på forbrukernivå, tar denne oppgaven for seg ulike tiltak som har størst effekt for å redusere matsvinn på hotell buffeter i Norge. Dette er en litteraturstudie som undersøker tidligere forskning på området, for deretter å se på hvordan vi kan bruke denne informasjonen til å jobbe mot en bedre fremtid og oppnå bærekraftige mål. I denne studien har jeg forsøkt å belyse de tiltakene som har vist seg å ha størst positiv effekt, samtidig som de krever små endringer.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleEn bærekraftig hotellbransje – Hvilke tiltak kan iverksettes for å redusere matsvinn?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel