Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMyrnes-Hansen, Kai Victor
dc.contributor.authorBaade-Mathiesen, Nicolai Henrik
dc.date.accessioned2022-07-19T15:53:19Z
dc.date.available2022-07-19T15:53:19Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:110030690:47934623
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3006785
dc.description.abstractHvordan har det vært å drifte en restaurant i Oslo under pandemien? Tidlig i 2020, brøt det ut et nytt og ukjent virus fra Wuhan, Kina. Dette viruset skulle vise seg å være langt mer smittsomt og farlig enn først antatt. Hele verden havnet i en global pandemi, som brakte med seg nasjonale nedstenginger her i Norge. Dette har gått hardt utover de fleste bedrifter og spesielt restaurantbransjen. Basert på dette går denne oppgaven i dybden på hvordan det akkurat har vært, å være en daglig leder og å måtte omstille seg til en slik ny hverdag. I forsøket på å få mer forståelse, er det blitt gjort to kvalitative intervjuer med to daglige ledere fra hver sin italienske restaurant i Oslo. Ved å ta i bruk et kvalitativt intervju, ga det meg muligheten til å få en særegen innsikt i både subjektive og objektive erfaringer gjennom pandemien. Resultatene var særdeles interessante da det viste seg at den ene parten har opplevd suksess, og den andre ikke. Faktorer som tidspunkt av etablering, økonomi, struktur og innovasjonsvillighet har vist seg å være kritisk. Videre blir det sett på hvordan fremtiden ser ut, og med hjelp av modeller utviklet av Innovasjon Norge og ferske tall fra bedriftene kan man se positive tendenser.
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHvordan har det vært å drifte en restaurant i Oslo under pandemien?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel