Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorKristiansen, Mona A. K.
dc.contributor.authorAuestad, Karoline
dc.date.accessioned2022-07-19T15:53:20Z
dc.date.available2022-07-19T15:53:20Z
dc.date.issued2022
dc.identifierno.uis:inspera:110030690:47365398
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3006786
dc.descriptionFull text not available
dc.description.abstractBærekraft er et relevant og viktig tema i 2022, som det har vært i lang tid. For å opprettholde liv på jorden er vi avhengig av kraftig kollektiv innsats for å redusere utslipp og forbruk (Tate & Bals, 2018, s. 803). Arrangementsindustrien bringer mange mennesker til ett sted på kort tid, hvilket fører med seg miljøkostnader i form av transport, drift av lokaler, leveranse av mat og drikkevarer, hotelldrift og mye mer (Buathong & Lai, 2017, s. 1511). Denne bacheloroppgaven ser på hvilke faktorer som er de viktigste for deltakerne ved fysiske businessarrangement, med det formål å avdekke hvordan størst mulig tilfredshet blant deltakerne og minst mulig miljøavtrykk kan balanseres på best mulig måte. Problemstilling lyder som følger: Hvilke faktorer er viktigst for å best mulig balansere bærekraft og deltakeres tilfredshet ved fysiske businessarrangement? Oppgaven er utarbeidet som en litteraturoversikt med resultater hentet fra åtte fagfellevurderte artikler. De aktuelle artiklene viser til kvantitative studier fra businessarrangement ulike steder i verden; to fra Thailand, fire fra USA, én fra Kina og én fra Kypros. Resultatene indikerer at resirkulering, søppelsortering og tiltak for energikonservering er de viktigste faktorene for deltakerne ved fysiske businessarrangement. I tillegg er losji i gangavstand til arrangement, nedbrytbare og gjenbrukbare produkter, kortreist mat, minimering av matavfall, opplæring og utdanning av personale samt minimalt bruk av papir og plast representert blant de høyest vurderte grønne attributtene, ifølge de benyttede undersøkelsene. Det ses også på deltakernes vilje til å betale ekstra for grønne businessarrangement.
dc.description.abstractSustainability is a relevant and important topic in 2022, as it has been for a long time. In order to maintain life on earth, we depend on strong collective efforts to reduce emissions and consumption (Tate & Bals, 2018, p. 803). The event industry brings many people to one place in a short time, which entails environmental costs in the form of transport, operation of premises, delivery of food and beverages, hotel operations and much more (Buathong & Lai, 2017, p. 1511). This bachelor thesis looks at which factors are the most important for the participants in physical business events, with the aim of uncovering how the greatest possible satisfaction among the participants and the least possible environmental footprint can be balanced in the best possible way. The research question is as follows: Which factors are most important in order to best balance sustainability and participants' satisfaction at physical business events? The thesis is conducted as a literature review with results collected from eight peer-reviewed articles. These articles refer to quantitative studies from business events in different parts of the world; two from Thailand, four from the United States, one from China and one from Cyprus. The results indicate that recycling, waste sorting and measures for energy conservation are the most important factors for the participants in physical business events. In addition, accommodation within walking distance to events, degradable and reusable products, local food, minimization of food waste, training and education of staff as well as minimal use of paper and plastic are represented among the highest rated green attributes, according to the surveys used. The participants' willingness to pay extra for green business events will also be looked at.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHvilke faktorer er viktigst for å best mulig balansere bærekraft og deltakeres tilfredshet ved fysiske businessarrangement?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

FilerStørrelseFormatVis

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel