Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorDagsland, Åse Helene Bakkevig
dc.contributor.authorGysland, Sine Sivertsen
dc.date.accessioned2023-07-07T15:51:48Z
dc.date.available2023-07-07T15:51:48Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:147810336:148786154
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3077162
dc.description.abstractSom leder for et hotell er det viktig å ha kunnskaper om mangfoldet blant sine ansatte. Hotellnæringen er en svært mangfoldig bransje, og mangfoldsledelse kan komme godt til nytte. Gjennom intervjuer svarer ulike ledere på spørsmål innenfor problemstillingen: «Ser lederne på hoteller i Rogaland på mangfold blant ansatte som en ressurs?» Metoden som brukes er kvalitativ, der seks ledere for forskjellige hoteller av ulik størrelse i Rogaland, besvarer spørsmål knyttet til teorien som presenteres i oppgaven. Teorien omhandler blant annet mangfold, mangfoldsledelse, kvotering og rekruttering. I intervjuene, som tar opp de samme temaene som teoridelen, kommer det fram at alle lederne setter stor pris på, og ser viktigheten av mangfold. De legger liten vekt på mangfold i ansettelsesprosessen, men velger heller personer ut i fra personlighet og innstilling. Ingen av lederne bruker kvotering bevisst, men velger den beste kandidaten. Lederne ser på et mangfoldig arbeidsmiljø som både positivt og negativt, der mange nevner språk som en utfordring. Alle lederne er opptatt av å ha en ledergruppe bestående av en jevn fordeling av kvinner og menn. Analysedelen ser på likheter og ulikheter mellom svarene fra intervjuene. Resultatene viser store enigheter mellom lederne, men også noen som skiller seg ut på noen av spørsmålene. De fleste er positive til et mangfoldig arbeidsmiljø, mens en av dem trekker fram utfordringer. Alle lederne legger til rette for mangfold på sine hoteller i form av uniformer og mat. Alt i alt er de fleste positive til mangfoldet, og sier hotellene ikke kunne overlevd uten.
dc.description.abstractAs a manager of a hotel, it is important to have knowledge of the diversity among your employees. The hotel industry is a very diverse industry, and diversity management can come in handy. Through interviews, various managers answer questions within the issue: "Do the managers at hotels in Rogaland see diversity among employees as a resource?" The method used is qualitative, where six managers from different hotels of different sizes in Rogaland answers questions related to the theory presented in the thesis. The theory deals with, among other things, diversity, diversity management, quotas and recruitment. In the interviews, which cover the same topics as the theory part, it emerges that all the managers greatly appreciate and see the importance of diversity. They pay little attention to diversity in the hiring process, but rather choose people based on personality and attitude. None of the managers use quotas deliberately but choose the best candidate. The managers see a diverse working environment as both positive and negative, and many mention language as a challenge. All the managers are eager to have a management group consisting of an even distribution of women and men. The analysis part looks at similarities and differences between the answers from the interviews. The results show great agreement between the managers, but also some who stand out on some of the questions. Most are positive about a diverse working environment, while one of them highlights challenges. All the managers facilitate diversity in their hotels in the form of uniforms and food. All in all, most leaders in this study are positive about the diversity and say the hotels could not survive without it.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleMangfold i hotellbransjen - en suksessfaktor Ser lederne på hoteller i Rogaland på mangfold blant ansatte som en ressurs?
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel