Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorMyrnes-Hansen, Kai Victor
dc.contributor.authorSolheim, Martin
dc.date.accessioned2023-07-08T15:51:29Z
dc.date.available2023-07-08T15:51:29Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:147810336:148089731
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3077244
dc.description.abstractFormålet med dette studie var å se på hvordan ledere innen F&B-avdelinger ved utvalgte Quality-hoteller i Norge jobber med å bevare sine ansatte. Problemstillingen det ble jobbet etter var som følger: «Hvordan jobber Quality Hotels Nord-Jæren med å beholde sine restaurantansatte». Studiet har tatt utgangspunkt i ledernes egne erfaringer, det har ikke blitt foretatt noen undersøkelser under dette studie om hvordan de ansatte opplever ledernes jobb med emnet. Herzbergs Motivvasjonsteori har lagt det teoretiske grunnlaget for denne oppgaven, uten at målet med oppgaven har vært å bekrefte eller avkrefte teorien. Det ble benyttet en kvalitativ metodisk tilnærming, der det ble foretatt intervju av totalt 3 ledere innenfor de aktuelle avdelingene. Utvalget hadde en god spredning i form av alder på intervjuobjektene, det var også en kjønnsbalanse man må se seg fornøyd med ut ifra antall ledere som ble intervjuet. Intervjuguiden som ble benyttet tok utgangspunkt i problemstillingen, og det ble benyttet oppfølgingsspørsmål der forfatteren følte det nødvendig. Intervjuene ble analysert gjennom å foreta en deduktiv tematisk innholdsanalyse, før forfatteren sammenlignet sine resultater opp mot tidligere forskning på temaet. Resultatene viser at de aktuelle lederne jobber godt og strategisk med ansattbevaring. De lederne som ble intervjuet sa alle at dette var et fokusområde for de som ledere. Hvor mye fokus de la på det ble ikke videre undersøkt. Tiltak som å undersøke hvordan hjemmesituasjonen til de ansatte, hvordan de ansattes mentale helse er og en tilpassing av blant annet timeplanen var tiltak som ble nevnt av alle tre intervjuede.
dc.description.abstractThe purpose of this study was to examine how leaders in the F&B departments of selected Quality hotels in Norway work to retain their employees. The research question was as follows: "How does Quality Hotels Nord-Jæren work to retain its restaurant employees?" The study is based on the leaders' own experiences, and no surveys were conducted during the study on how the employees perceive the leaders' work on the subject. Herzberg's Motivation Theory provided the theoretical basis for this task, although the aim of the task was not to confirm or refute the theory. A qualitative methodological approach was used, where a total of 3 leaders within the relevant departments were interviewed. The sample had good distribution in terms of age of the interviewees, and there was also a gender balance that the author felt satisfied with given the number of leaders interviewed. The interview guide used was based on the research question, and follow-up questions were used where the author felt it necessary. The interviews were analyzed by conducting a deductive thematic content analysis, before the author compared the results to previous research on the topic. The results show that the relevant leaders work well and strategically with employee retention. All interviewed leaders said that this was a focus area for them as leaders. The extent to which they focused on it was not further investigated. Measures such as investigating the home situation of employees, the mental health of employees, and an adjustment of the schedule were mentioned by all three interviewees.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleHvordan jobber leder i Quality Hotels Nord-Jæren med Employee Retention
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel