Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorLindström, Kristina Nilsson
dc.contributor.authorJørgensen, Martine Topnes
dc.date.accessioned2023-07-10T15:51:17Z
dc.date.available2023-07-10T15:51:17Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:147810336:149082978
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3077496
dc.description.abstractLokal mat er noe man hører stadig om, det er noe som blir oppsøkt og ettertraktet i flere steder i verden. Det bidrar til arbeidsplasser og er et mer bærekraftig alternativ som man kan velge isteden for mat som blir stor produsert. I tillegg til dette så bidrar lokal mat med turisme og kan gjøre en turistdestinasjon mer attraktiv, det bidrar også med kunnskap og historie om destinasjonen. Det er en mangel på forskning innenfor temaet om forholdet mellom lokal mat og turisme, noe som er en av grunnene til oppgavens tema. Oppgaven besvarer problemstillingen: ”Hvilke turister interesserer seg for lokal mat og hvordan kan Stavanger bli en mer attraktiv matdestinasjon?”. Dette spørsmålet ble besvart ved hjelp av en spørreundersøkelse for å undersøke holdningene turister har mot lokal mat og Stavanger. De viktigste resultatene av denne oppgaven var at det er tydelig at Stavanger trenger et større utvalg av lokal mat for å bli mer attraktiv, gjerne da restauranter i ulike prisklasser. I tillegg til dette så er det i all hovedsak menn som interesserer seg for lokal mat og det er den gruppen Stavanger burde markedsføre seg mot. Resultatene var ekstra interessante da de skiller seg fra tidligere forskning. Nøkkelord: lokal mat, foodies, matdestinasjon og matturisme
dc.description.abstract
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleMatturister og Stavanger som en kulinarisk by
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel