Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorKai Victor Myrnes-Hansen
dc.contributor.authorInge Eirik Skogland
dc.date.accessioned2023-08-03T15:51:20Z
dc.date.available2023-08-03T15:51:20Z
dc.date.issued2023
dc.identifierno.uis:inspera:147810336:154520319
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3082516
dc.description.abstractI denne oppgaven ønsker jeg å undersøke hvordan et nytt matsystem, utviklet av Smak av hav, kan bidra til en mer bærekraftig norsk sjømatnæring og hvordan det også kan være med på økt verdiskaping for reiselivsnæringen. Det er av spesiell interesse for meg fordi jeg selv er gründer i Smak av hav, og fordi jeg ønsker å få bekreftet mine antagelser om konseptets forretningsmodell og levedyktighet. Den metodiske fremgangsmåten som er benyttet i denne oppgaven er kvalitativ datainnsamling ved bruk av dokumentstudie, casestudie og intervju. Dokumentstudien ble valgt for å belyse aktuell teori og tilgjengelige rapporter for bærekraftig utvikling og verdiskaping, mens casestudie og intervju ble valgt for å undersøke hvordan Smak av hav sitt nye matsystem konkret ville bidra til dette. Hovedfunnene bekreftet mine antagelser om at Smak av hav på flere konkrete områder kan bidra til bærekraftig utvikling og verdiskaping både i sjømatnæringen og reiselivsnæringen, men de viser også at det allerede gjøres veldig mye gode tiltak og initiativer. Sjømatnæringen er generelt gode på bærekraftig utvikling fordi de er gode på å evaluere seg selv, tilegne seg ny kunnskap, forske på relevante områder og dele resultater med allmennheten. Samtidig er det enkelte områder som har forbedringspotensial og det er viktig å fortsette satsingen for å imøtekomme FNs bærekraftsmål innen 2030.
dc.description.abstractIn this thesis, I want to investigate how a new food system, developed by Smak av hav, can contribute to a more sustainable Norwegian seafood industry and how it can also contribute to increased value creation for the tourism industry. It is of particular interest to me because I myself am an entrepreneur in Smak av hav, and because I want to have my assumptions about the concept's business model and viability confirmed. The methodological approach used in this thesis is qualitative data collection using document study, case study and interview. The document study was chosen to illuminate current theory and available reports for sustainable development and value creation, while the case study and interview were chosen to investigate how Smak av hav's new food system would concretely contribute to this. The main findings confirmed my assumptions that Smak av hav can contribute to sustainable development and value creation in several specific areas both in the seafood industry and the tourism industry, but they also show that a lot of good measures and initiatives are already being done. The seafood industry is generally good at sustainable development because they are good at evaluating themselves, acquiring new knowledge, researching relevant areas and sharing results with the general public. At the same time, there are certain areas that have improvement potential and it is important to continue the investment in order to meet the UN's sustainability goals by 2030.
dc.languagenob
dc.publisheruis
dc.titleSmak av hav, et nytt bærekraftig matsystem for sjømat
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [545]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel