Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorArasli, Huseyin
dc.contributor.authorMohamed, Intissam Omar Mohamed
dc.contributor.authorHagos, Bereket Tsegazeab
dc.contributor.authorByaruhanga, Liliane Kasemire
dc.date.accessioned2024-07-06T15:53:33Z
dc.date.available2024-07-06T15:53:33Z
dc.date.issued2024
dc.identifierno.uis:inspera:226379503:232792837
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3138948
dc.description.abstractI denne forskningsoppgaven prøvde vi å finne ut årsakene til at ansatte i hotell- og servicebransjen ønsket å slutte i jobben. å forutse en ansatts intensjon om å slutte anses som en stor ressurs for hotellbransjen fordi det ikke bare bidrar til å unngå å kaste bort kostnadene ved å ansettelse og opplære den ansatte, men også bidrar til å holde den ansatte fornøyd med arbeidet sitt. Vi brukte faktorene som opplæring, karriereutviklingsbegrensninger, lønn og goder og lederutfordringer og arbeidstilfredshet for å komme frem, hvis intensjonen om å slutte er relatert til en av faktorene. Gjennom undersøkelsene vi har gjennomført viste det seg at halvparten av respondentene var fornøyd med opplæringen de fikk. Søke inn i tankeprosessene til de nevnte faktorene, gir hotell- og serviceindustrien nyttige leksjoner for å forbedre treningsprogrammene og andre problemer. Iverksette tiltak som vil gjøre arbeiderne fornøyde med jobben sin kan føre til en gunstig tilstand der arbeideren jobber, trener og vokser sammen. Dessuten er de ansatte som er godt trent vanligvis mer fornøyde med arbeidet de gjør. Verdi, som er følelseskjernen på jobben, korrelerer positivt med jobbtilfredshet. Jo mer et hotell eller et restaurant legger vekt på dette, jo mer vil det fremme medarbeidernes verdsettelse. Også høyt nivå av å slutte med jobb og lavt nivå av tilfredshet går sammen med hverandre, så det er avgjørende å unngå turnoverintensjon ved å øke fakotrene navnet ovenfor. Karriereutviklingsproblemene ble også avslørt av respndanter, som understreket nødvendigheten av en mer tydelig karriereutvikling og opprykkssystem. En topp bekymring rangert for ansatte, blant andre arbeidsrelaterte spørsmål, var lønn og goder med de som ble uttrykt i både misnøye og et påfølgende ønske om bedre kompensasjon og karrieremuligheter. Med det spesifikke tilfellet med lederutfordringer, inkluderer disse mangel på kommunikasjon, anerkjennelse og ledelseseffektivitet. Misnøye med jobboppgaver, selv om de ble rangert lavere enn andre faktorer, viste fortsatt at respondentene var misfornøyde med enkelte aspekter ved jobboppgavene deres, som karrierevekst og rettferdig fordeling av arbeidsbelastning. Derfor er det viktig med fokus på disse aspektene som bidragsytere til generell yrkestilfredshet og organisatorisk suksess i Hotell og servicebransjen.
dc.description.abstractIn this research paper, we tried to find out the reasons why employees in the hotel and service industry want to quit their jobs. Anticipating an employee's intention to quit is considered a great asset to the hotel industry because it not only helping to avoid wasting the cost of hiring and training the employee but also helps to keep the employee satisfied with their work. We used factors such as training, career development limitations, salary and benefits and managerial challenges, and job satisfaction to determine if the intention to leave is related to one of the factors. Though the surveys we have carried out, turned out to show that half of the respondents were satisfied with the training they received. Diving into the thought processes of the prior mentioned factors provides the hotel and service industry with useful lessons for improving training programs and other issues. Taking measures that will make workers satisfied with their jobs can lead to a favorable condition where the emplyees work, train and grow together. Also, employees who are well trained are usually more satisfied with the work they do. Value, which is the emotional core of work, correlates positively with job satisfaction. The more a hotel or restaurant emphasizes this, the more it will promote the employees' appreciation an loyalty. Also, low level of satisfaction and high level of leaving a job go together, so it is crucial to avoid turnover intention by increasing the factors named above. The career development problems were also revealed by respondents, who emphasized the need for a more clear career development and promotion system. A top concern ranked for employees, among other work-related issues, was pay and benefits with those expressing both dissatisfaction and a subsequent desire for better compensation and career opportunities. With the specific case of leadership challenges, these include lack of communication, recognition and leadership effectiveness. Dissatisfaction with job tasks, although ranked lower than other factors, still showed that respondents were dissatisfied with some aspects of their job tasks, such as career growth and equitable distribution of workload. It is therefore important to focus on these aspects as contributors to general job satisfaction and organizational success in the hotel and service industry.
dc.languagenob
dc.publisherUIS
dc.titleUtforske ansattes intensjon om å forlate Hotell og servicebransjen: Anbefale tiltak som kan iverksettes for å beholde dem.
dc.typeBachelor thesis


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [618]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Vis enkel innførsel