Browsing Norwegian School of Hotel Management (SV-NHS) by Title
Now showing items 503-522 of 763
-
Modell for vurdering av berikningssaker – revidert versjon. Uttalelse fra Faggruppe for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi i Vitenskapskomiteen for mattrygghet
(Research report, 2009)Faggruppen for ernæring, dietetiske produkter, ny mat og allergi publiserte 27. februar 2006 en norsk tilpasning av en modell for vurdering av berikningssaker. I henhold til de beregninger som ble gjort i den første utgaven ... -
The Moderating Role of Employability in the Hospitality Industry: Undesired Job Outcomes
(Peer reviewed; Journal article, 2021-02)The topic of “Employability” has gained significant attention in recent years. Its impact on organizational behavior could be seen through the research literature on job loss and job search. Employability is all about ... -
Moderne løsninger, skaper moderne utfordringer – Datasikkerhet i gjestfrihetsbransjen
(Bachelor thesis, 2022)I denne oppgaven har vi sett på datasikkerhet i den norske gjestfrihetsbransjen, og hvordan den blir påvirket av dataangrep. Oppgaven viser til meget relevant forskning som belyser omfang av datasikkerhet i Norge. Hovedformålet ... -
Moderne løsninger, skaper moderne utfordringer – Datasikkerhet i gjestfrihetsbransjen
(Bachelor thesis, 2022)I denne oppgaven har vi sett på datasikkerhet i den norske gjestfrihetsbransjen, og hvordan den blir påvirket av dataangrep. Oppgaven viser til meget relevant forskning som belyser omfang av datasikkerhet i Norge. Hovedformålet ... -
Motivasjon og tillit etter en virksomhetsoverdragelse En kvalitativ studie om hvordan ledelsen kan oppnå økt motivasjon og tillit
(Bachelor thesis, 2023)Formål: Denne oppgaven tar for seg temaet virksomhetsoverdragelse og hvordan man som ny leder kan øke motivasjonen hos sine ansatte, samt økt tilliten til ledelsen. Oppgaven ser på ulike motivasjonsteorier og hvordan man ... -
MOTIVASJON – KNYTTET TIL FILOSOFI OG LEDELSESTEORIER
(Bachelor thesis, 2023)I denne oppgaven skal vi undersøke motivasjon knyttet opp mot ledelse. Besvarelsen er i dialogform – inspirert av Martin Bubers Jeg-Du filosofi. Det er en teoretisk analyse, der vi utveksler kunnskap og tanker som skal ... -
Motivasjon, Medarbeidere & Rekruttering
(Bachelor thesis, 2021)Handler om hvordan motivasjon er i bedrifter, hva som gir en motivasjon, medarbeiderne i bedriften og rekrutteringsprosessen. -
Motivating Sustainable Change in Tourism Behavior: The First- and Third-Person Effects of Hard and Soft Messages
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Educating and changing consumers´ attitudes towards sustainable and more environmentally friendly holiday choices is often seen as a key challenge for the tourism industry. The primary objective of this study is, therefore, ... -
Motives for Developing Interorganisational Relationships – an Analysis of the University of Stavanger’s Networks and Partnerships
(Master thesis, 2017-06-15)This study explores the motives for an organisation to establish partnerships with others and create networks. The University of Stavanger is the main focus and has been analysed by using previous research and new data ... -
Muligheter og utfordringer i regional reiselivsutvikling knyttet til Trondheim og Stjørdal
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2015;, Master thesis, 2015-06-15)Denne masteroppgaven er en studie basert på reiselivet i Stjørdal og Trondheim. Hvor jeg har forsket på hvordan en endring i reiselivet med nedkutting av destinasjonsselskap og samarbeid på regionalt basis blir mottatt av ... -
Multicultural employees’ perceptions of the service quality in the cruise line industry
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2015;, Master thesis, 2015-06-15)Purpose – The purpose of the present master thesis was to examine the relationship between employees’ service quality perceptions, job satisfaction and turnover intentions in the cruise ship industry. Methodology – the ... -
Multiple stakeholders’ perceptions of green meetings in Stavanger region
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2013;, Master thesis, 2013-06-14)The current master thesis focuses on the perceptions of different stakeholders regarding green meetings in Stavanger region. The study presents green meetings as sustainable practices in the conference industry. Research ... -
Møter norske fjellhytter i Airbnb markedet forventingene til norske og utenlandske turister som besøker dem?
(Bachelor thesis, 2022)Oppgaven undersøker om norske fjellhytter møter forventningene til norske og utenlandske turister som besøker dem. Undersøkelser er gjort av ett enkelt utleiested for å se hva slags tilbakemeldinger som gis av de besøkende, ... -
Narrative analysis of online traveling community: An explorative study of Chinese-speaking visitors sharing their travel experiences in Norway
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2015;, Master thesis, 2015-06)The research focus concerned with Norway’s online destination image and experience among Chinese visitors based on the social stimuli content in the User-generated content travel community. It will not only look into the ... -
National parks policy and planning: a comparative analysis of friluftsliv (Norway) and the dual mandate (New Zealand)
(Journal article, 2016-02)Conservation management in Norway is anchored in the historical tradition of friluftsliv although Norway's evolving economic policy signals that growing priority is being given to recreation and nature-based tourism ... -
Naturbaserte reiselivsdestinasjoner - deres vei mot en mer bærekraftig fremtid
(Bachelor thesis, 2022)Sammendrag: Det er mange som bruker naturen som et avbrekk fra hverdagens travle dager, og er et sted man kan finne ro og nyte de behagelige omgivelsene omgitt av et fantastisk dyreliv. Derfor har mange blitt engasjert i ... -
Negative information, cognitive load, and taste perceptions
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Previous research on consumer’s evaluation of how good or bad a food product tastes have found that activating memory-based perceptions or presenting non-taste related product information influence the taste judgment. In ... -
Nordic cuisine as a tool of Nation Brand
(Bachelor thesis, 2021)New Nordic cuisine has been studied with the main objective to contribute to the research field of integrating the Norwegian food culture into the nation branding of Norway. The study conducts a detailed description of ... -
Nordmenns forhold til norsk mat i Spania
(Bachelor thesis, 2022)Flere nordmenn tar turen til Spania hvert år, og på grunn av dette har også flere norske mattilbud kommet i ulike byer. Det kan derfor være interessant å se om dette haren positiv eller negativ effekt på turistene som ... -
Norm-Activation Theory and Tourists’ Perception of Responsibility
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2020;, Master thesis, 2020-06-15)Who is responsible for negative tourism impact? In this study I investigate the tourists’ perception of the negative impact in tourism and their perception of responsibility. It is an extension of the work of Gao, Huang ...