Blar i Norwegian School of Hotel Management (SV-NHS) på tittel
Viser treff 541-560 av 779
-
Older Adults—Their Focus on Food and Future Living: A Grounded Theory Approach
(Peer reviewed; Journal article, 2020-07)Older adults, also known as the silver generation, are the new healthy generation. This generation has for many decades formed the basis for the prosperity found in Norway. The ageing population is growing rapidly in many ... -
Om beregning av gjenvinnbart beløp i foreløpig norsk regnskapsstandard
(Journal article; Peer reviewed, 2011)Foreløpig norsk regnskapsstandard – Nedskrivning av anleggsmidler ble publisert i revidert utgave september 2009, og gjelder fra og med regnskapsåret 2010. Endringene i standarden er i all hovedsak små justeringer i tråd ... -
Omstilling og endring i offentlig sektor: «Hvordan forstås begrepene bærekraftig utvikling og grønt skifte i Randaberg kommune? Og hva er Randaberg kommune sin tilnærming til en grønn og bærekraftig omstillingsprosess?»
(Bachelor thesis, 2021)Temaet for denne oppgaven er endring og kommunikasjon i forbindelse med det grønne skiftet, og bærekraftig utvikling i en politisk styrt organisasjon. Formålet med oppgaven har hele tiden vært å finne ut hvordan Randaberg ... -
An Open Time Perspective and Social Support to Sustain in Healthcare Work: Results of a Two-Wave Complete Panel Study
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Based on lifespan developmental psychology and psychosocial work characteristics theory, we examined longitudinal relations between calendar age, occupational time perspective, different types of job demands and job resources ... -
Oppfatter gjester hotellenes grønne tiltak som genuine? - Greenwashing i hotellindustrien
(Bachelor thesis, 2021)I denne oppgaven har vi forsket på Greenwashing i hotellindustrien, og påvirkningen dette har for forbrukerne. Det har vært relevant å ta utgangspunkt i tilliten til forbrukerne omkring en grønn praksis, og betydningen ... -
Opportunities and challenges in food entrepreneurship: In-depth qualitative investigation of millet entrepreneurs
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Consumer food preferences are undergoing a rapid transformation, and there has been a heightening of interest in eating healthy, sustainable foods. Food entrepreneurs are cashing in on the trend and are diversifying their ... -
Optimalisering av jobbengasjement gjennom dynamisk ledelse: En systematisk litteraturgjennomgang
(Bachelor thesis, 2023)Hensikten med denne oppgaven er å finne ut hvordan ledelse best mulig kan bidra til jobbengasjement. Studien tar for seg sammenhengen mellom jobbengasjement og transformasjonsledelse, situasjonell ledelse og distribuert ... -
Optimalisering av opplevelsen knyttet til suvenirer: En potensiell bidragsyter til forbedret destinasjonsprofilering?
(Bachelor thesis, 2024)This study delves into innovative strategies aimed at enhancing souvenir-related experiences within the tourism industry. Through a synthesis of existing literature and the utilization of contemporary technology, key themes ... -
Organisasjoner i krise
(Bachelor thesis, 2022)Denne studien baserer seg på litteraturstudie som metode. Den handler om organisasjoner i krise og hvordan de skal møte utfordringen knyttet til dette. Oppgaven vil i størst grad sette søkelys på kommunikasjon i kriser. Oppgaven ... -
Organisasjoners motivasjon til miljøsertifisering og effekten av organisasjonsendringer
(Bachelor thesis, 2022)Denne oppgaven er en litteraturstudie basert på faglitteratur innen organisasjon og ledelse og utvalgte forskningsartikler. Litteratursøk er utført gjennom databaser som Universitetet i Stavanger har anbefalt. Formålet med ... -
Organizational ambidexterity in airline companies
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2014, Master thesis, 2014-06-12)The aim of this thesis is to clarify, how airlines balance their exploration and exploitation activities. In this research two factors were reviewed that could have a positive impact on airline performance. The paradigms ... -
Our events, our ambassadors: using corporate events as an incremental contributor to the corporate image
(Masteroppgave/UIS-SV-NHS/2012;, Master thesis, 2012)The aim of this study was to identify the dimensions used by attendees in determining an events image and to explore if image contributes to the organizations corporate image. The study used a qualitative design to explore ... -
“Out of the Black, Into the Big Blue” on a Single Breath: Sport Event Value Co-Creation as Symbolic World-Making
(Peer reviewed; Journal article, 2021-08)Building upon the perspectives of sport value co-creation and symbolic action, this study employs a hermeneutic analysis of the socio-cultural dynamics shaping value in events. It examines the symbolic co-construction of ... -
Over-ordering and food waste: The use of food delivery apps during a pandemic
(Peer reviewed; Journal article, 2021)There is a paucity of research on the role of food delivery apps (FDAs) in food waste generation. This gap needs to be addressed since FDAs represent a fast-growing segment of the hospitality sector, which is already ... -
Overgangen mellom universitetet og arbeidslivet: Forventninger, erfaringer og bekymringer til studenter innen reiseliv- og hotelledelse fra Norge.
(Bachelor thesis, 2022)Denne bacheloroppgaven undersøker studenter fra Norsk hotellhøgskole sine tanker om det å gå ut i arbeidslivet, spesielt negative følelser under studieforløpet. Problemstillingen fremstilt i oppgaven er: «Hvilke persepsjoner, ... -
Pandemiens innvirkning i ONS sitt syn på bærekraft?
(Bachelor thesis, 2023)Denne oppgaven skal dekke temaet om pandemiens innvirkning på Offshore Northern Seas (ONS) sitt syn på bærekraft. Det denne studien skal hovedsakelig fokusere på er å svare på hva som har blitt forandret i løpet av ... -
Pandemiens påvirkning for hotellansatte
(Bachelor thesis, 2021)Bachelorsoppgaven ble skrevet under den globale pandemien forårsaket av koronaviruset som spres verden over. Gjennom oppgaven har vi sett på hvordan en global pandemi påvirker de ansatte i hotellnæringen og sett nærmere ... -
Pandemiens påvirkning for hotellansatte
(Bachelor thesis, 2021)Bachelorsoppgaven ble skrevet under den globale pandemien forårsaket av koronaviruset som spres verden over. Gjennom oppgaven har vi sett på hvordan en global pandemi påvirker de ansatte i hotellnæringen og sett nærmere ... -
PANDEMIENS PÅVIRKNING PÅ MOTIVASJONEN TIL LEDERE I HOTELLBRANSJEN
(Bachelor thesis, 2022)Temaet for denne oppgaven er motivasjon. Motivasjon er et viktig og spennende tema fordi det har mye å si for en arbeidsplass om den har motiverte ansatte. Hensikten med denne oppgaven er besvare problemstillingen: Hvordan ... -
Parent-child feeding interactions: The Influence of Child Cognitions and Parental Feeding Behaviors on Child Healthy Eating
(PhD thesis UiS;158, Doctoral thesis, 2012-04-26)With the increasing prevalence of child and adolescent overweight and obesity in mind, the main objective of this thesis is to contribute to the understanding of preadolescent children’s eating behavior in the context ...