dc.contributor.advisor | Lukasz Andrzej Derdowski | |
dc.contributor.author | Madeleine Larsen Wang | |
dc.contributor.author | Karoline Alfsvåg Hjeldnes | |
dc.date.accessioned | 2021-09-03T16:31:35Z | |
dc.date.available | 2021-09-03T16:31:35Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier | no.uis:inspera:80420649:34931512 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/2773312 | |
dc.description.abstract | I denne oppgaven har vi forsket på Greenwashing i hotellindustrien, og påvirkningen dette har for
forbrukerne. Det har vært relevant å ta utgangspunkt i tilliten til forbrukerne omkring en grønn
praksis, og betydningen dette har for dem. Forbrukere får en stadig bredere forståelse overfor
genuin grønn praksis, og det har dermed vært sentralt å få et innblikk i den faktiske troverdigheten
de har ovenfor hotellindustrien.
Problemstillingen vår: “Ser potensielle hotellgjester på hotellenes grønne praksis som genuine?”
For å besvare denne problemstillingen er det benyttet en kvantitativ forskningsmetode, gjennom to
eksperimentelle spørreundersøkelser. Dette rettet mot hotellgjester i Norge.
Gjennom vår forskning har vi fått et resultat som beskriver viktighetsgraden for hotellindustrien
vedrørende det å gjennomføre en genuin grønn praksis. Dette ved en forventning fra forbrukerens
ståsted, hvor det er en betydelig faktor å gjennomføre dette på en pålitelig og oppriktig måte. I tråd
med dette er det en usikkerhet og skepsis fra forbrukerne, om hvorvidt hotell gjør dette kun for
egen vinning, og om praksisen blir gjennomført optimalt. Det er mange faktorer som må være
tilstede for å skape en troverdig og ikke minst en optimal grønn praksis. Det er dermed essensielt
for forskere videre innen dette emnet, samt vedlikehold og god gjennomførelse av en grønn praksis
fra industrien sin side. | |
dc.description.abstract | In this thesis, we have researched Greenwashing in the hotel industry, and the impact this has
consumers. It has been relevant to take as a starting point the confidence of consumers around a green
practice and the significance this has for them. Consumers are gaining a broader understanding of
genuine green practice, and it has thus been important to gain an insight into the actual credibility
they have above the hotel industry.
Our problem: "Do potential hotel guests view hotels' green practices as genuine?"
To answer this problem, a quantitative research method has been used, through two
experimental surveys. This is aimed at hotel guests in Norway.
Through our research, we have obtained a result that describes the importance of the hotel industry
concerning the implementation of a genuine green practice. This by an expectation from the consumer
point of view, where it is a significant factor to implement this in a reliable and sincere manner. In line
with this there is an uncertainty and skepticism from consumers, as to whether hotels do this only for
own gain, and whether the practice is carried out optimally. There are many factors that must be
present to create a credible and not least an optimal green practice. It is thus essential
for researchers further in this subject, as well as maintenance and good implementation of a green practice
from the industry's side. | |
dc.language | nob | |
dc.publisher | uis | |
dc.title | TITTEL: Oppfatter gjester hotellenes grønne tiltak som genuine? - Greenwashing i hotellindustrien | |
dc.type | Bachelor thesis | |