Show simple item record

dc.contributor.advisorKai Victor Myrnes Hansen
dc.contributor.authorRoberto Jaccheri Høydalsvik
dc.date.accessioned2024-07-06T15:53:16Z
dc.date.available2024-07-06T15:53:16Z
dc.date.issued2024
dc.identifierno.uis:inspera:226379503:233263657
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3138927
dc.description.abstractProblem: Matsvinn er et presserende problem med betydelige implikasjoner for miljøet, økonomien og samfunnet. Denne artikkelen studerer matavfallshåndtering i Barcelonas anerkjente restaurantmiljø, med sikte på å avdekke de underliggende faktorene som bidrar til avfallsgenerering og utforske strategier for å redusere matsvin. Forskningsspørsmål: Hvilke tiltak iverksetter restauranter for å oppnå lavere matsvinn? Metode: Den primære metoden for denne bacheloroppgaven er kvalitativ intervjuer som er gjennomført i Spania. Data er analysert med hensyn til fire teorier. Resultater: mens fremgangen er tydelig, er det et klart behov for mer robuste, integrerte og teknologidrevne tilnærminger til håndtering av matavfall i Barcelonas restauranter. Som dette industrien går fremover, vil det være avgjørende for alle interessenter å engasjere seg i å skape en mer bærekraftig og mindre sløsende fremtid.
dc.description.abstractProblem: Food waste is a pressing issue with significant implications for the environment, economy, and Society. This paper studies food waste management within Barcelona's renowned restaurant scene, aiming to uncover the underlying factors contributing to waste generation and explore strategies for mitigation and reduction. Research Question: Which interventions do restaurants implement to achieve lower food waste? Method: The primary method employed for this bachelor's thesis is qualitative interviews which have been conducted in Spain. Data have been analyzed with respect of four theories. Results: while progress is evident, there is a clear need for more robust, integrated, and technology-driven approaches to food waste management in Barcelona’s restaurants. As this industry moves forward, it will be critical for all stakeholders to engage collaboratively in creating a more sustainable and less wasteful future.
dc.languageeng
dc.publisherUIS
dc.titleHåndtering av matavfall i restauranter i Barcelona Spania: analyse av forbedring tiltak
dc.typeBachelor thesis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

  • Studentoppgaver (SV-NHS) [614]
    Master- og bacheloroppgaver i International hotel and tourism leadership / serviceledelse

Show simple item record